Nick Olesen dubbel målskytt mot Malmö
Publicerad: 2021-11-23
SHL
I lördags vände vi och vann mot Malmö på bortaplan. Segerhjälte på övertid blev Nick Olesen som satte båda Brynäsmålen i 2-1-segern. – Jag tycker vi börjar matchen rätt så dåligt, sen jobbar vi oss in i det och andra tredje perioden gör vi det bra, säger Olesen.

Efter en första period med endast tre avslut kommer vi in mer i matchen till andra perioden. Kvitteringen kommer också och mot slutet av perioden har vi ett nästan fyra minuter långt anfall i offensiv zon.

– Det var ett väldigt bra byte där, sen tycker jag att vi kan få in lite mer folk på mål och få in pucken när vi har pucken så länge, skapa lite farliga lägen.

1-1 efter ordinarie tid gav fem minuter förlängning och halvvägs in i den klev Olesen fram. Först grävde han själv fram pucken och lämnade över till Oscar Eklind som drev pucken djupt ner i offensiv zon. Väl där gör han en elegant vändning och serverar en fristående Olesen som inte gör något misstag från nära håll.

– Får en bra pass från ”Ekan” och får avsluta ganska nära mål, bara försöka hänga dit den.

Två mål i samma match efter att ha gått femton matcher utan att få nätkänning. Lossnade det nu?

– Jag hoppas det. Jag har försökt jobba hårt hela tiden och tänkt att det kommer om jag jobbar hårt, hoppas det fortsätter på det sättet.

Till veckan väntar två nya utmaningar då vi först tar flyget till Luleå på torsdag och sen tar emot Frölunda hemma i Monitor ERP Arena på lördag, 18.00.

– Det kommer såklart bli tuffa matcher, men jobbar vi hårt i sextio minuter i båda matcherna tror jag vi har goda chanser.

Köp biljett till lördagsmatchen här.

Brynäs IF