• Huvudsponsorer

Ledarstaben färdigställd – Viktor Stråhle ansluter till Brynäs IF

4 maj 2020 14:30
Viktor Stråhle, Brynäs IF
Herr

Viktor Stråhle är klar för Brynäs IF.

30-åringen har skrivit på ett treårskontrakt som assisterande tränare.

— Jag har fått en extremt bra bild av föreningen och alla runt klubben, säger han.


Ledarstaben kring SHL-truppen är nu färdigställd.

Huvudtränare Peter Andersson kommer vid sin sida att få assisterande tränarna Mikael Holmqvist och Viktor Stråhle, målvaktstränaren Robin Danielsson samt analytikern Anthon Hansson. Dessutom finns Ove Molin i en roll som spelarutvecklare.

Detta står klart efter att Stråhle skrivit på ett treårsavtal med Brynäs, som håller honom i klubben över säsongen 2022/23.

— När vi landade Peter diskuterade vi hans drömuppställning i en ledarstab. Där kom Viktor tidigt upp som ett namn och vi är väldigt glada över att alla bitar fallit på plats och att Peter får den line up som han önskade. Sett till helheten tycker jag att vi har en stark ledarstab som kan både komplettera och utveckla varandra, säger Michael Sundlöv, herransvarig.

Stråhle kommer närmast från Frölunda, där han tillbringade den senaste säsongen som assisterande tränare. Säsongen 2018/19 var han huvudtränare och sportchef i allsvenska IK Pantern och dessförinnan tillbringade han fyra säsonger som huvudtränare i Malmös J20- och J18-lag. Han har även ett förflutet i Falu IF.

— Det är jäkligt skönt att det här nu är klart. Jag har fått en extremt bra bild av föreningen och alla runt klubben. Samtidigt är jag väldigt ödmjuk inför uppgiften som väntar. Det är mycket tid och kraft som måste läggas ner och nu kommer allt för mig och de andra i ledarstaben att handla om att skapa möjligheter att vinna matcher. I en så tajt liga som SHL handlar det ofta om små marginaler och det är vi i ledarstaben som ska skapa förutsättningar för att vinna, säger Stråhle.

Hur skulle du beskriva din ledarstil?

— Det är viktigt att alla känner att vi jobbar åt samma håll. Jag kommer att jobba hårt för att skapa en känsla där alla känner sig värdefulla och en tillhörighet, både i ledarstaben och i spelartruppen. Sen gäller det också att vara tydlig. Som spelare ska du inte behöva fundera och undra över vad vi ledare tycker utan man ska få höra direkt om man har gjort något bra eller om det är något man måste förbättra.

Det var under Stråhles tid som juniortränare i Malmö som han lärde känna Peter Andersson och nu återförenas de alltså i Gävle och Brynäs IF.

— Viktor är en superambitiös och kompentent hockeytränare. Han är ung och driven med en hög arbetsmoral samtidigt som han taktiskt är väldigt slipad. Han vill utvecklas och alltid bli bättre samtidigt som han bidrar med energi och positivitet i tränarrummet. Jag känner honom sen några år tillbaka och det ska bli kul att jobba med honom nu igen, säger Andersson.

— Jag var med Peter i båset några gånger och vi fick en bra kontakt under min tid i Malmö. Han och jag håller inte alltid med varandra men vi har en ganska liknande syn på vad det innebär att spela hockey och vad som krävs för att vinna. Vi har en relation där båda vågar säga vad de tycker och det tror jag kommer bli en av nycklarna i vår ledarstab, att alla får säga vad de tycker, säger Stråhle.