Tack för allt, Ryan – backen lämnar Brynäs IF
Publicerad: 2019-03-21
Herr
Sex säsonger, 385 matcher, 235 poäng och ett SM-guld. Nu står det klart att Ryan Gunderson lämnar Brynäs IF. 33-åringen väljer att gå vidare i karriären.

Under två sejourer - totalt sex säsonger - har Ryan Gunderson varit en del av Brynäs IF och hela Gävle.

Nu lämnar han klubben. 33-åringen väljer att gå vidare i karriären.

— Ryan har gjort oerhört mycket för oss i Brynäs. Han har verkligen gjort ett avtryck i Gävle och i Brynäs. Det är ett proffs ut i fingerspetsarna, både på och utanför isen. Det är en ruggigt bra kompis som ställer upp för alla. En grymt bra kille, säger sportdirektör Andreas Dackell och fortsätter:

— Det var ett privilegium att spela med honom och att få vinna SM-guld tillsammans med honom 2012. Det är synd att han lämnar oss men jag förstår att han vill testa nya möjligheter i sin karriär. Jag tackar honom oerhört mycket för den tid han har varit här.

Under sina år i Brynäs har Gunderson vunnit SHL:s poängliga för backar vid två tillfällen, och den senaste säsongen vann han lagets interna poängliga. Men det starkaste minnet han har är från hans första säsong i klubben.

Det var nämligen då han tog SM-guld.

— Jag minns guldet och det var så klart speciellt. Det var en jättebra grupp vi hade. Ser man tillbaka till laget vi hade då och var de spelarna är idag så förstår man hur bra lag vi hade, säger Gunderson.

Gunderson har blivit en publikfavorit i Gavlerinken under sina år i Brynäs. Inte minst för sitt 2-0-mål i den avgörande SM-finalen vid guldet 2012.

Och på samma sätt har både Brynäs och Gävle betytt mycket för honom.

— Jag tror att när man vinner sitt första år så får man ett speciellt band till laget som finns där för evigt. Det har känts som hemma här och efter mina tre första år i Brynäs kände jag att det inte fanns någon annan plats jag skulle vilja komma tillbaka till, säger han.

— Organisationen har betytt mycket för mig. Det är en liten grupp människor som varit runt laget under en lång tid. Många före detta spelare bor kvar i stan, de har vuxit upp med och stöttat Brynäs hela livet och man märker hur passionerade de är. Jag har fått många vänner och man känner hur speciell den här platsen är.

Brynäs IF önskar Ryan Gunderson stort lycka till i sin framtida karriär.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist