Manner, Olesen och Gudlevskis reser till OS
Publicerad: 2022-01-25
SHL
Snart väntar de Olympiska Spelen i Peking och där hockeyturneringar med stort fokus. På damsidan har vi redan berättat om de nio spelarna från vår SDHL-trupp som är kallade. Från vår SHL-trupp kommer tre personer, tränaren Mikko Manner och spelarna Nick Olesen och Kristers Gudlevskis att resa till OS för att representera sina länder.

När Mikko Manner anslöt som ny huvudtränare för vår SHL-trupp var han även assisterande tränare för det finska herrlandslaget, en roll han haft under flera år. Under säsongen har Manner varit med det finska laget under de turneringar som kunnat spelas mellan olika nationer. Nu väntar OS för Manner där han och Finland ställs mot Sverige, Lettland och Slovakien.

Under Manners frånvaro leds SHL-truppen av Ari-Pekka Pajulouma tillsammans med övrig ledarstab runt SHL-truppen.

Nick Olesen kommer vara del av dansk hockeyhistoria. För första gången är det danska laget med i hockeyturneringen för herrar och vår Nick Olesen är med i truppen. I gruppspelet väntar matcher mot Ryssland, Tjeckien och Schweiz för Olesen och landsmännen.

Kristers Gudlevskis anslöt till Brynäs vid årsskiftet och har hunnit spela en match i SHL. I den matchen fick vi se prov på varför Gudlevskis spelat i NHL, KHL, DEL och senast i den slovakiska ligan. Seger mot Luleå då och nu alltså uttagen till Lettlands OS-trupp. I gruppspelet får vi se honom ställas mot Mikko Manners Finland, nya hemlandet Sverige och förra hemlandet Slovakien.

Herrarnas hockeyturnering inleds 9 februari. Representanterna från Brynäs reser mot spelen efter helgens planerade SHL-matcher.

Brynäs IF