• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Söndag Sön 17 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Fredag Fre 29 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Onsdag Ons 4 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Fredag Fre 20 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Söndag Sön 29 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Söndag Sön 5 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan

Kousal plockades av — kände av sviterna efter tuffa smällen: ”Vi kommer ta lärdom av det här”

7 december 2018 12:05

Robert Kousal plockades av i den andra perioden mot Linköping efter att medical team bedömt att han påvisat hjärnskakningssymptom.

Den tjeckiske forwarden kände av sviterna efter kollisionen i matchen mot Frölunda i förra veckan.

— Vi prioriterar alltid människan och kommer se över hur vi ska undvika sånt här i framtiden, säger tillförordnade sportchef Andreas Dackell.


Det var i mitten av den andra perioden mot Frölunda förra torsdagen som Brynäsforwarden Robert Kousal fick en smäll mot huvudet efter en kollision med Frölundas Gustav Lindström. Kousal undersöktes för hjärnskakningssymptom av lagläkare och spelade inte mer den perioden, men var tillbaka i laget i den tredje, då undersökningen inte visade på några tydliga symptom på hjärnskakning.

Efter Frölundamatchen undersöktes han igen och innan laget flög till Skellefteå på lördagen genomgick han ytterligare en undersökning. Inte heller då upptäcktes några symptom och Kousal kom till spel i segermatchen.

28-åringen har även tränat fullt efter kollisionen, men i torsdagens match mot Linköping — en vecka efter smällen mot Frölunda — plockades han omedelbart av i den andra perioden efter att medical team bedömt att han påvisat hjärnskakningssymptom.

— De kollade honom i samband med smällen, efter matchen och igen på lördagen. Men så kände upptäckte vi symptom under matchen igår, säger Andreas Dackell, tf. sportchef i Brynäs.

Brynäs ser med stort allvar på situationen.

— Vi kommer att ta lärdom av det här. Vi prioriterar alltid människan och kommer se över hur vi ska undvika sånt här i framtiden. Vi sätter honom på en dubbel hjärntrappa nu, säger Dackell.