• Huvudsponsorer

Fredag Fre 20 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Tisdag Tis 24 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov

Kousal plockades av — kände av sviterna efter tuffa smällen: ”Vi kommer ta lärdom av det här”

7 december 2018 12:05

Robert Kousal plockades av i den andra perioden mot Linköping efter att medical team bedömt att han påvisat hjärnskakningssymptom.

Den tjeckiske forwarden kände av sviterna efter kollisionen i matchen mot Frölunda i förra veckan.

— Vi prioriterar alltid människan och kommer se över hur vi ska undvika sånt här i framtiden, säger tillförordnade sportchef Andreas Dackell.


Det var i mitten av den andra perioden mot Frölunda förra torsdagen som Brynäsforwarden Robert Kousal fick en smäll mot huvudet efter en kollision med Frölundas Gustav Lindström. Kousal undersöktes för hjärnskakningssymptom av lagläkare och spelade inte mer den perioden, men var tillbaka i laget i den tredje, då undersökningen inte visade på några tydliga symptom på hjärnskakning.

Efter Frölundamatchen undersöktes han igen och innan laget flög till Skellefteå på lördagen genomgick han ytterligare en undersökning. Inte heller då upptäcktes några symptom och Kousal kom till spel i segermatchen.

28-åringen har även tränat fullt efter kollisionen, men i torsdagens match mot Linköping — en vecka efter smällen mot Frölunda — plockades han omedelbart av i den andra perioden efter att medical team bedömt att han påvisat hjärnskakningssymptom.

— De kollade honom i samband med smällen, efter matchen och igen på lördagen. Men så kände upptäckte vi symptom under matchen igår, säger Andreas Dackell, tf. sportchef i Brynäs.

Brynäs ser med stort allvar på situationen.

— Vi kommer att ta lärdom av det här. Vi prioriterar alltid människan och kommer se över hur vi ska undvika sånt här i framtiden. Vi sätter honom på en dubbel hjärntrappa nu, säger Dackell.