• Huvudsponsorer

J18 vann trots oskärpa

23 oktober 2017 08:57
J18

Brynäs J18 vann mot gästande Grums med 4-1. En seger som borde varit mycket större.


Det var spel mot ett mål i stort sett i sextio minuter. Brynäs var överlägsna gästande Grums och 4-1 var inte i närheten av hur det såg ut på isen.

-Det gick lite för lätt i början. Vi blev bekväma och lite nonchalanta. De flesta spelare är nog ganska missnöjda över sina insatser trots att vi vinner. Det fuskades i spelet och det där lilla sista saknades i allt egentligen. Killarna ville liksom inte in i skiten den här gången, sade Brynäs J18-tränare Mikael Holmqvist direkt efter matchen.

Och med lite mer skärpa i passningsspelet och i avsluten hade sergersiffrorna utan tvekan sprungit upp i tvåsiffrigt. Men 4-1 är en seger det med och ger förstås tre nya poäng.

I läge tre mot noll borde det givetvis ha gjorts mål. Men avsaknaden av skärpa kryddat med lite "det-fixar-sig-ändå-mentalitet" höll nere målproduktionen.

Faktum är att trots det var 26-7 i skott sju minuter in i mittperioden lyste det 1-1 på resultattavlan. Detta sedan gästerna kunde kvittera i en spelvändning där inte Brynäs var tillräckligt vakna.

Albin Mörck hade en lugn eftermiddag i målet. Han fick mest stå och titta på vad skedde på andra sidan isen.

Mikael Holmqvist vill inte lyfta fram någon särskild spelare efter den här matchen.

-Det var ganska slätstruket. Men det rullade på och som vanligt fick alla spela. Och vi vann ju i alla fall, sammanfattar han matchen.

Emil Lindgren skjuter och pucken smiter alldeles över ribban bakom Oscar Malmberg i motståndarkassen. Det var många avslut som inte gav någon notering i skottstatistiken eller i målprotokollet.

Brynäs IF-Grums IK 4-1 (1-0,1-1,2-0)

Skottstatistik 46-14 (18-6,15-15,13-3)

Utvisningar BIF 3x2 min GIK 3x2 min

Brynäs mål:

1-0 Oskar Kvist assist Broberg,Uusitalo (17.34)

2-1 Max Miller assist Sundlöv,Alftberg (30.13)

3-1 Oliver Lööf assist Lindgren,Eriksson (42.53)

4-1 Sebastian Sundlöv assist (Söderström,Alftberg) spel 6 mot 5 under avvaktande utvisning (56.14)