Onsdag Ons 16 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Måndag Mån 21 Mars Mar
Onsdag Ons 23 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 25 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Onsdag Ons 30 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr

Brynäs IF förlänger kontraktet med Oscar Birgersson till 2022/23

19 maj 2021 15:24
HERR

Egna produkten skriver tvåårskontrakt.


Oscar Birgersson är 21 år och kommer från Hofors och har spelat i Brynäs under sin juniortid. Förra säsongen var hans första hela seniorsäsong då han spelade 46 matcher i Brynäströjan. Nu har han skrivit ett tvåårskontrakt med Brynäs, över säsongen 2022/23.

— Det känns jättebra och extremt roligt att få fortsätta min karriär i klubben som jag spelat i som junior. Förra året var lärorikt för mig, jag tar med mig allt jag lärde mig och ska bygga vidare på det inför kommande säsong. Vi har påbörjat försäsongsträningen med laget och det känns bra. Skönt att vara igång även fast det är mycket tid i gymmet och olika tester just nu, säger Birgersson.

Innan Birgersson tog klivet upp på seniornivå gjorde han två poängstarka säsonger i vårt J20-lag. Seniordebuten kom under säsongen 2019/20. Totalt har han gjort sju (4+3) poäng på 56 SHL-matcher.

— Jag skulle vilja bli bättre på allt såklart och bli en mer komplett hockeyspelare. Just nu lägger jag mycket fokus på att bygga styrka och explosivitet för att bli starkare i hantering av puck och skridskoåkning.

Birgerssons moderklubb är Hofors HC.

— En spelare som kommer från distriktet och gått hela vägen genom vårt hockeygymnasium till herrlaget. Han är en smart spelare som är pålitlig i försvarsspelet och han kan spela fysiskt samtidigt som han bidrar till offensiven, säger assisterande tränare Mikael Holmqvist.