Onsdag Ons 29 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Fredag Fre 15 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Idag 22 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Fredag Fre 19 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Onsdag Ons 24 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov

Anton Mylläri skriver ettårskontrakt med Brynäs IF

7 september 2021 11:12
Anton Mylläri, Brynäs IF
SHL

Anton Mylläri har provspelat med oss under försäsongen.

Nu har han fått ett permanent avtal som gör att han stannar i Brynäs IF resten av säsongen.

– Det känns bra att få in honom i truppen på riktigt, säger sportchef Johan Alcén.


I början av augusti plockade Brynäs IF in backen Anton Mylläri på provspel. Nu, en dryg månad senare, har parterna kommit överens om ett permanent avtal. Det nya kontraktet är skrivet på 1+1 år, först och främst över säsongen 2021/22.

– Anton har visat under försäsongen att han är den rutinerade tvåvägsback som vi trodde. Han har kapacitet att vara en stabil back i SHL och dessutom har han kommit in bra i omklädningsrummet. Han har storleken och är placeringssäker och det känns bra att få in honom i truppen på riktigt, säger Johan Alcén, sportchef i Brynäs IF.

Varför väljer ni den här vägen i stället för att plocka upp en juniorspelare?

– Där vi är just nu känner vi att vi behöver ha in en spelare med erfarenhet, mer tyngd och med pondus. Det här är inget som stoppar våra juniorer utan är snarare ett komplement till det vi har. Vi har duktiga juniorer som säkerligen kommer att få chansen under säsongen men just nu är detta vad vi behöver.

Under försäsongen har Mylläri imponerat på ledarstaben.

– Han har gjort det bra. Jag gillar hans fokus på både träning och match. En spelare som kan följa systemet och som har mycket upside. Vi har spelare som Berra (Simon Bertilsson), John Nyberg och Krisse (Kristofer Berglund) och nu får vi in en till spelare som stark i defensiven, stark i närkamperna och hård i duellerna och det behöver vi. Han är bra runt målet och han är framför allt en spelare man kan lita på, säger Mikko Manner, huvudtränare.

30-årige Mylläri har Västerås som moderklubb, är 186 centimeter lång och väger 94 kilo. Han har representerat svenska landslaget på juniornivå och har under karriären representerat bland annat Oskarshamn, Malmö, Linköping och Djurgården. Förra säsongen spelade han med Västerås i hockeyallsvenskan samt med Graz 99:ers i Österrike.

– Det känns superkul det här. När jag kom hit på provspel var så klart målet att ta en plats i laget. Jag spelade inte i SHL förra året men märkte snabbt på både träningar och i matcher att jag har kapaciteten i mig. Jag vill spela ett spel så att både ledare och medspelare ska kunna lita på mig. Det är vad jag vill bidra med, säger Mylläri och fortsätter:

– Sättet Brynäs jobbar på är likt många av de andra klubbarna jag har varit i. Det är mycket gemenskap i och runt laget. Det är viktigt att människan mår bra samtidigt som det ställs höga krav. Det är en bra känsla i gruppen och det är kul att vara en del av det här. På isen är det tävling men utanför kan alla skoja med alla. När jag kom hit var jag lite orolig efter alla skriverier förra året, men det har jag inte märkt något av alls. Det verkar som att hela föreningen har startat på ny kula.