• Huvudsponsorer

Så arbetar Brynäs för att vända trenden: ”Tro på det vi gör”

25 januari 2019 10:47
Herr

Från en lång serie av matcher med poäng – till en period av sämre resultat. Nu berättar Brynäs sportdirektör Andreas Dackell om arbetet att vända trenden. — Det viktiga för oss nu är att hålla ihop och tro på det vi gör, säger ”Dacke” inför Linköping hemma i morgon.


Nicklas Danielsson prickade in 2-1 och Brynäs gav sig själva chansen att säkra en trepoängare hemma mot HV71 på torsdagskvällen.

Men två sena mål av smålänningarna vände matchen och kvällen landade i besvikelse hos alla brynäsare.

2-3-förlusten ramar in ett scenario där Brynäs gått från en längre period av matcher med poäng – till att under senaste tiden konstatera en sämre period.

Mellan den 6 oktober och 21 december tog Brynäs elva trepoängare på 19 matcher och poäng i 16 av dessa.

Från den 26 december till HV71-matchen den 24 januari har vi spelat nio matcher för totalt sju inspelade poäng.

Vid 22-tiden efter torsdagens match satt sig Dackell ned för att berätta om den sportsliga utvärderingen av senaste tidens matcher.

Och framför allt hur Brynäs ska hitta tillbaka till spelet från oktober-december.

— Vi är inne i en tuff period där vi inte har fått spelet att fungera fullt ut. Arbetsinsatsen är där varje kväll, men vi har inte haft den riktiga desperationen för att sätta dit pucken. Där måste vi höja oss. Men samtidigt är det absolut ingen panik alls. Det vill jag vara tydlig med.

Och fortsätter:

— Vi har spelat bra under en lång period fram till den här senaste som är lite sämre. Alla lag har dippar under en säsong, det finns ingen oro i det här. Det är nu det gäller att bita ihop och börja vinna en match till att börja med och sedan ta det vidare därifrån.

Alla intresserade undrar förstås hur vi jobbar nu. Om vi tar HV71-matchen så analyserade du förlusten, precis som du även gör vid segrar, med tränarstaben direkt efter matchen?

— Ja, vi surrar hela tiden och efter varje match. I min position så stöttar jag ledarna till att verkligen tro på det vi gör. Vi gör bra saker, sedan är det små detaljer som avgör och det kan ske misstag. Men det är viktigt att alla tror på det budskapet vi som ledarteam levererar till spelarna – och det känner jag att alla gör. Det är en ruskig sammanhållning i den här gruppen – även fast det går lite tungt nu. Jag tycker verkligen att alla krigar för varandra.

Hittills den här säsongen gör vi bättre resultat på bortaplan än hemma i Gavlerinken. Hur ser du på det?

— Det känns som att det i dagsläget kanske är lite anspänt. Vi vill lite för mycket och gör det lite för svårt för oss. Man tittar hellre efter en passning i stället för att ta ett avslut. Samma sak i egen zon, man kanske är under press och så vill man lösa det med en passning i stället för att kanske välja ett enklare spel sarg ut vid vissa tillfällen. I anfallszon tycker jag att vi kanske söker det perfekta läget lite för ofta i stället för att ta skotten under den tiondel vi har på oss att ta det.

Precis som besvikelsen är stor hos alla som följer klubben är stor vid sämre trender är den likadan hos Andreas Dackell.

— Jag hatar att förlora och det gör alla där nere i omklädningsrummet. Det är ingen som vill förlora matcher och ingen som gör det med flit. Vi vet att hockeyn fungerar så här och det är det som är charmen med sporten också. Nästa match kan det se helt annorlunda ut och vidare därifrån med en seger. Jag kommer tillbaka till att det viktiga för oss nu är att hålla ihop och tro på det vi gör. Alla som jobbar i föreningen har ett ansvar att analysera och utvärdera sakligt utan att känna panik vid en sämre period, och det är precis det vi kommer att göra. Förhoppningsvis vinner vi hemma mot Linköping i morgon och tar det vidare därifrån.

På fredagseftermiddagen reste Andreas Dackell och Inge Hammarström till Finland.

Anledningen: Bedriva kontinuerligt scoutingarbete för både nuvarande och kommande säsong.

Vi har gjort minst mål hittills i SHL. Hur arbetar laget och staben kring det för att hitta en väg att bli bättre där?

— Dels är det alla de saker jag nämnt tidigare – och dels tittar vi förstås på spelare in. Det har vi gjort kontinuerligt under hela säsongen och fortsätter att göra. Sen är vi inte ensamma om att leta en målskytt runtom i Europa. Men vi gör allt vi kan för att få hit någon som kan hjälpa oss på den fronten. Men jag har sagt det tidigare också, och vi kommer inte värva bara för sakens skull. Utan om och när vi tar in en spelare så ska det vara någon som hjälper oss med de egenskaperna vi söker.

Brynäs tar emot Linköping HC hemma i Gavlerinken i morgon, lördag. Matchen har nedsläpp 18.00 och ramas in av ett tema under namnet "Legends night".

Vi behöver ditt stöd på läktaren. Dina biljetter bokar du på här!