• Huvudsponsorer

Sarah Forster stannar i Brynäs — förlänger med ett år

24 juni 2019 11:00
Sarah Forster, Brynäs IF
Dam

Sarah Forster stannar i Brynäs.

Den rutinerade backen har skrivit på ett nytt ettårskontrakt.

— Föreningen gör ett stort jobb och tar ansvar för damhockeyns utveckling och det vill jag vara en del av, säger 26-åringen.


Sarah Forster kom till Brynäs IF inför fjolårssäsongen och under sin första säsong i klubben gjorde hon 15 (5+10) poäng på 36 matcher från sin backplats.

Med det kom hon fyra i Brynäs interna poängliga.

Nu har 26-åringen förlängt kontraktet med ytterligare ett år.

— Det är en rutinerad back som vänder tillbaka. Hon gjorde det klart tidigt att hon ville komma hit igen. Nu har alla bitar fallit på plats och det är vi glada för. Hon kan klubben och stan och kommer passa bra in hos oss, säger Erika Grahm, damansvarig.

Grahm hoppas att Forster ska kunna ta ytterligare kliv den här säsongen.

— Med sin rutin vill vi att Sarah ska ta ett ännu större ansvar den här säsongen och vara en bra förebild för våra unga backar både på och utanför isen. Vi ser fram emot att ha henne tillbaka i Brynäströjan.

Sedan säsongen 2011/12 har Forster varit ordinarie i det schweiziska landslaget. På meritlistan finns både VM- och OS-brons, två schweiziska mästerskap samt ett SM-guld med Linköping 2015.

Totalt har hon gjort 172 landskamper för Schweiz.

— Jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka till Brynäs. Det är ovanligt att man får vara med på en sån här resa inom hockeyn och det är väldigt motiverande. Föreningen gör ett stort jobb och tar ansvar för damhockeyns utveckling och det vill jag vara en del av, säger Forster och fortsätter:

— Jag vill fortsätta utvecklas och jag vill hjälpa Brynäs att bli ett topplag igen. Efter förra säsongen kände jag att jag inte var klar i Brynäs och jag ville verkligen fortsätta i klubben. Jag är väldigt tacksam över att få chansen till det en säsong till.