Imponerande lagseger hemma mot Frölunda
Publicerad: 2022-03-06
SHL
Ett bra powerplay och en stabil laginsats, det var receptet till tre blytunga poäng och vinst med 5-2 hemma mot Frölunda.

Det var en jämn första period med relativt få målchanser som utspelade sig i Monitor ERP Arena under söndagskvällen. Perioden såg också länge ut att bli mållös men med tre minuter kvar att spela sköt Michael Spacek 1-0 för gästerna. Kort efter målet fick även Frölunda chansen att spela numerärt överläge men istället för utökad ledning hittade Hedberg kvitteringsmålet till 1-1.

Elva minuter in på den andra perioden hade Frölunda sedan en puck inne för 2-1 men efter en lång videogranskning dömdes målet bort.

Minuten efter det bortdömda målet skulle sedan Frölunda på kort tid dra på sig två utvisningar vilket innebar spel i fem mot tre för oss. Detta skulle Gunler utnyttja som fint framspelad av Molin sköt sitt tolfte mål för säsongen till ledning 2-1.

Fyra minuter senare var det dags för nästa mål och även då var det vi som fick fira när Sallinen klev in framför mål och sköt sitt åttonde mål för säsongen vilket betydde 3-1.

Glädjen blev dock kortvarig för bara minuten senare rakade Ryan Lasch in reduceringspucken till 3-2 som även stod sig perioden ut.

I den tredje perioden tog sedan Frölunda över spelet allt mer där man inledningen av perioden skapade ett flertalet bra målchanser för att hitta ett kvitteringsmål till 3-3 men Vehviläinen stod i vägen gång på gång och vi kunde med tiden jämna ut spelet.

Fyra minuter från slutet fick vi chansen att spela fem mot fyra och då skulle det förlösande 4-2 målet komma när Palve klev in mot mål och pricksköt sitt tionde mål för säsongen.

Frölunda tog sedan ut målvakten i ett sista försök att få med sig något från matchen men istället för 4-3 kunde Rödin fastställa slutresultatet till 5-2.

Vi njuter av segern ikväll och blickar fram mot tisdag när vi åker till Småland för bortamatch mot Oskarshamn.

Brynäs - Frölunda 5-2 (1-1, 2-1, 2-0).

Första perioden: 0-1 (17:29) Michael Spacek (Simon Edvinsson, Radan Lenc). 1-1 (19:14) Tom Hedberg (Adam Pettersson) spel fyra mot fem.

Andra perioden: 2-1 (32:13) Noel Gunler (Emil Molin, Greg Scott) spel fem mot tre. 3-2 (32:13) Tomi Sallinen (utan assist). 3-2 (37:48) Ryan Lasch (Radan Lenc, Andreas Borgman).

Tredje perioden: 4-2 (57:06) Oula Palve (Chay Genoway, Greg Scott) spel fem mot fyra. 5-2 (58:36) Anton Rödin (Anton Mylläri) i tom målbur.

Skott: 27-26