• Huvudsponsorer

Brynäs kedjekamrater debuterar i Tre Kronor: ”Skönt att ha honom med sig”

3 december 2018 13:21

Joel Kellman och Jesper Boqvist har lett Brynäs framåt den här säsongen.

Nu får de chansen att göra det även i landslagsdressen.

Duon är med i Tre Kronors trupp till Channel One Cup.

— Härligt att ha någon med sig. Speciellt när det är kedjepolaren, säger Boqvist.


Strax innan Brynäs klev på flyget till Skellefteå i fredags ringde det i Jesper Boqvists telefon. På andra sidan var assisterande förbundskapten Johan Garpenlöv. Boqvist hade för första gången i karriären blivit uttagen till Tre Kronor och turneringen Channel One Cup som spelas i Ryssland i mitten av december.

— Han sa att jag skulle hänga med och att de vill se mig på närmare håll. Riktigt skoj, säger Boqvist, som följde upp uttagningen med att åka till Skellefteå och vinna med 2—0.

— Jag firade med vinst där uppe. Det här är inget man hade tänkt på tidigare och jag har bara försökt att göra det så bra som möjligt i varje match. Kul att de tycker att man har gjort det bra.

Än så länge har han inte hunnit fundera så mycket kring uttagningen. För Brynäs väntar två matcher i veckan, mot Linköping och Timrå, innan det bär av österut.

— Jag får göra det på söndag när vi spelat klart. Jag tror man tänker mer när det kommer närmare. Men det är jävligt skoj som sagt, säger Boqvist.

Boqvist har spelat i samtliga landslag sedan U16-nivån, men matcherna i Ryssland blir hans första i seniorlandslaget. Och han får göra det med ett bekant ansikte bredvid sig. Kedjekamraten Joel Kellman är också han uttagen att representera Tre Kronor i turneringen.

— Härligt att ha någon med sig när det är första gången för båda. Speciellt när det är kedjepolaren, säger Boqvist.

Ni har lyft fram varandra till det här?

— Fast jag tror mest det är han som har lyft fram mig faktiskt. Vi söker möjligheter att bli bättre och har blivit bättre och bättre varje match.

Om duon får spela i samma kedja även i Tre Kronor får vi se på Luciadagen 13 december, när Sverige spelar mot Ryssland i Moskva.

— Det hade varit riktigt kul om vi fick lira ihop där också, säger Boqvist.

Kellman och Boqvist är Brynäs bästa poängplockare hittills denna säsong, med 16 (10+6) respektive 15 (6+9) poäng.

— Joel har lyft sig sen han flyttade (till Brynäs). Definitivt den senaste tiden och han har verkligen tagit kliv tycker vi. Det känns naturligt för oss att ta ut honom här. Ett framtidsnamn, säger förbundskapten Rikard Grönborg om Kellman på presskonferesen när truppen presenteras. — Han har mycket skills och har tagit för sig den senaste månaden. Nu har han blivit den stjärna som vi trodde han skulle bli. Han kommer nog försvinna i framtiden så det är viktigt att vi får in honom i vårt system, säger Tre Kronors förbundskapten om uttagningen av Boqvist.

Nästa match för Brynäs spelas mot Linköping på torsdag med nedsläpp klockan 19.00 hemma i Gavlerinken.

Så spelar Sverige i Channel One Cup (samtliga matcher i Moskva):

13/12 18.45: Sverige—Ryssland

15/12 11..30: Finland—Sverige

16/12 14.00: Tjeckien—Sverige