Anssi Salmela är klar för Brynäs IF
Publicerad: 2015-09-07

Brynäs sportchef Stefan Bengtzén kan idag presentera den sista spelaren till Brynäs IF:s trupp för 15/16. Det är backen Anssi Salmela som nu är klar för Brynäs IF och kommer att ansluta till laget i nästa vecka.

Den sista pusselbiten i lagbygget säsongen 2015/2016 är nu klar, och letandet är över för sportchef Stefan Bengtzén. Brynäs IF kan idag presentera att backen Anssi Salmela är klar för Brynäs IF. Anssi Salmela och Brynäs IF har kommit överens om ett kontrakt för en säsong.

- Han är en erfaren tvåvägsback men har sin starkaste sida i offensiven, säger Stefan Bengtzén, sportchef i Brynäs IF. Han blir en perfekt back för vårt lag. Han kommer att ta mycket istid och bidra med sin skicklighet i powerplay och inte minst med sin inställning till att träna och göra sig förberedd inför match. Han är ett fullblodsproffs helt enkelt.

Anssi Salmela är en erfaren back med både spel i NHL, AHL, KHL och finska SM-Liiga bland sina meriter. Han har spelat över 100 matcher i NHL, 59 matcher i KHL, över 200 matcher i SM-Liiga och 86 matcher i SHL. Han har vid ett flertal tillfällen under sin hockeykarriär också representerat det finska landslaget. Nu senast vid VM 2015.

Säsongen 2013/2014 kom Anssi till Sverige för spel i Modo, och HV 71. Förra säsongen spelade han med Färjestad BK och där var han en av de spelare som hade mest istid och gjorde 23 (6+17) poäng på 42 matcher. Nu är det alltså klart att den finska backen ska spela i Brynäs IF kommande säsong.

Anssi Salmela kommer att ansluta till Brynäs IF måndag den 14 september.

Catarina Carlsson