Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Onsdag Ons 31 Mars Mar
Torsdag Tor 1 April Apr
Lördag Lör 3 April Apr
Tisdag Tis 6 April Apr
Fredag Fre 9 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Söndag Sön 18 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Idag 17 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Onsdag Ons 22 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Fredag Fre 24 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Onsdag Ons 29 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt

Blomqvist och Zetterberg lämnar Brynäs IF

6 april 2020 15:15
Lukas Zetterberg, Jacob Blomqvist, lämnar Brynäs IF
Herr

Brynäs IF gör två förändringar i SHL-truppen. Mångårige Brynäsaren och tidigare lagkaptenen Jacob Blomqvist och forwarden Lukas Zetterberg lämnar föreningen.


Herransvarige Michael Sundlöv fortsätter processen med att forma spelartruppen för säsongen 20/21.

I det meddelar föreningen i dag två besked.

Efter en sejour med sex raka säsonger i Brynäs IF har föreningen valt att inte förlänga det utgående kontraktet med Jacob Blomqvist. Den 33-årige centern med Gävle GIK som moderklubb och som fostrades i Brynäs IF:s juniorled var från säsongen 16/17 till 18/19 lagkapten för föreningens representationslag i SHL.

— Ett tufft besked att ge. ”Jacke” har varit en bra representant för Brynäs IF både på och utanför isen och är för evigt inskriven i föreningens historia som en av spelarna som burit kaptensmärket för klubben. Vi riktar ett stort tack till Jacob för sina insatser i Brynäs IF och önskar honom ett stort lycka till i den fortsatta karriären, säger Sundlöv.

Totalt har Blomqvist gjort 366 matcher i Brynäs och mäktat med 127 poäng, varav 56 mål.

— Jag är otroligt stolt över att jag lyckades komma tillbaka till Brynäs och är både stolt och tacksam över de här sex åren. Det som fortfarande grämer mig är att vi var så nära att vinna, att vi var bara ett mål från ett SM-guld, säger Blomqvist och fortsätter:

— Brynäs är klubben i mitt hjärta och Brynäshjärtat kommer alltid finnas kvar. Jag vill tacka alla supportrar, alla lagkamrater som man jobbat med och alla andra runt Brynäs för att jag fått representera klubben och allt stöd som jag har fått.

Brynäs IF har också valt att bryta kontraktet med forwarden Lukas Zetterberg. 23-åringen lämnar därmed föreningen efter det första av de två åren han kontrakterades för.

— För att få ut maximalt av Lukas egenskaper ska han ha en topp 6-roll i fem mot fem och en stor roll i powerplay. Vi har gjort bedömningen att vi inte kan erbjuda det i Brynäs IF under den kommande säsongen, och har därför valt att fatta det här beslutet. Vi önskar Lukas lycka till i sin fortsatta karriär, säger Michael Sundlöv.

Lukas Zetterberg:

— Varken jag eller Brynäs tycker att det blev bra som det blev. Jag vill ändå tacka för min tid i klubben och önska föreningen lycka till i framtiden, säger forwarden.