Forward skriver kontrakt med Brynäs IF
Publicerad: 2017-07-03
Dam
Evelina Thyr, född 1994, har idag förlängt kontraktet med Brynäs IF SDHLlag.

Evelina Thyr, född 1994, har idag förlängt kontraktet med Brynäs IF SDHLlag. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2017/2018.

Thyr har spelat 5 matcher för Brynäs IF SDHL under säsongen 16/17. Tidigare har hon spelat med Sandvikens Ishockeyklubb och moderklubben Hedesunda Hockey. Evelina har också haft en skadeperiod, då hon drabbats av sjukdomen ´Kronisk kompartment´ som innebär att när en muskel sväller blir den större och då blir det för trångt i de hinnor eller ben som omger muskeln och bildar muskelfack. (källa 1177.se)

-Evelina är en riktig kämpe som trots en skadeperiod fortsätter spela hockey och kämpar hårt. Hon är en lojal lagspelare. Vi är väldigt glada över att hon vill fortsätta spela och utvecklas tillsammans med oss säger Johan Stark klubbdirektör Brynäs IF.

Thyr ansluter till truppen i början av augusti 2017 och ser fram mot fortsatt spel i Brynäströjan.

-Ja det känns jättekul att vara med i satsningen som föreningen nu gör på damverksamheten men också på flickhockeyn. Jag ser fram mot att börja träna med truppen och träffa alla nya spelare, säger Evelina Thyr.

Hur skulle du beskriva dig själv som hockeyspelare?

-Jag beskriver mig som en ambitiös lagspelare som trivs med att vara spelfördelare. Jag gillar framförallt tuffa och jämna matcher och situationer då det känns att hela laget arbetar tillsammans, berättar Evelina Thyr.

Kommunikationschef Elin Levin