Söndag Sön 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Söndag Sön 6 November Nov
Onsdag Ons 16 November Nov
Fredag Fre 18 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Onsdag Ons 30 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Idag 2 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Söndag Sön 11 December Dec
Tisdag Tis 20 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Tisdag Tis 27 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan

Blir det sex poäng av sex möjliga mot Luleå?

8 december 2017 14:30
Herr

"Vi är ett lag som är svårt att slå. Nu börjar vi visa hur bra vi är"


Efter krossen uppe i Luleå igår är det dags för Brynäs att göra samma stora jobb igen. Det går inte att tro annat än att vi kommer att få se ett Luleå laddat till tänderna. Så ska det bli tre nya poäng måste blåställen på och eventuella tuppkammar lämnas hemma.

Tabelläget är sådant att Brynäs ligger tia. På placering sju, åtta och nio ligger tre lag -Frölunda, Malmö och Luleå- som har spelat ihop tre poäng mer än Brynäs. Sjätteplatsen finns för tillfället hos HV71 ytterligare ett par poäng före. Blickar vi nedåt ser vi elvan Örebro fem poäng efter Brynäs.

En seger skulle ge vittring på den där sjätteplatsen som man så gärna vill nå. Samtidigt så är ett av Tommy Sjödins honnörsord, tålamod, fortfarande aktuellt. Det är efter omgång femtiotvå en plats bland de sex främsta ska nås. Och då pratar vi början av mars. Inte mitten av december. Till skillnad från för några veckor sedan kan Brynäs efter en rad segrar tåla en eventuell förlust på ett mycket bättre sätt än tidigare.

-Det var en mycket stabil insats igår. Vi är ett lag som är svårt att slå och spelet har satt sig väldigt bra. Nu spelar vi som vi vill. Vi bygger på en stabil defensiv och arbetar igenom alla moment. Det här blir en bra säsong, säger Daniel Paille nerifrån gymmet på fredagsförmiddagen.

Daniel Paille kollar förstås när Brynäs spelar och är imponerad över hur laget agerar. Men han inte förvånad "nu börjar vi visa hur bra vi är" säger han.

Det är framför allt det defensiva spelet som byggt segrarna. På målvaktsfronten har det varit stabilt och lugnt vare sig David Rautio eller Linus Fernström vaktat kassen. Och backlinjen har svarat för fina insatser. Simon Bertilsson, Elias Fälth och Jörgen Sundqvist har varit eller är i rehabträning. Men med ligans bästa backuppsättning har det spelat mindre roll. Marcus Ersson, Henrik Larsson och Adam Boqvist har istället klivit in och tagit plats. När sedan anfallsfolket har tagit sina defensiva uppgifter på allvar och dessutom kunnat gå till vassa attacker så ser man precis det som Paille också ser. Ett bra lag som spelar en fint avvägd ishockey byggd på hårt och rejält arbete.

Jacob Blomqvist och Daniel Mannberg är bra exempel på spelare som sliter över hela isen.

Imorgon lördag blir det mycket folk på läktarna. Innan nedsläpp ska Andreas Dackell hyllas för sina säsonger och framgångar i Brynäs. Många av besökarna minns förstås Andreas. Brynäs spelare kommer säkert att spela lite extra energiskt och visa ett stort Brynäshjärta. Precis sådant som Dackell själv stod för.

Hur Tommy Sjödin sätter samman laget kommer i Sista Snacket under lördagsförmiddagen.

Matchstart är 14.45 och hyllningen av Andreas Dackell startar 14.30.

Biljett köper du här:

Klicka här för att köpa biljett >>>