Poängstark back klar för Brynäs — Alexander Lindelöf skriver på till 20/21
Publicerad: 2019-03-26
Herr
Han har gjort succé med Västerås i hockeyallsvenskan. Nu tar han sin talang till SHL, Gavlerinken och Brynäs IF. — Jag har bara positiva vibbar och känslor just nu, säger Alexander Lindelöf.

Se vår livesändning från när Alexander presenterades i videospelaren ovan.

Förutom fyra matcher på lån hos Åker/Strängnäs respektive Arboga har han varit en västeråsare hela livet.

Fram till nu.

Från och med i dag är Alexander Lindelöf en brynäsare. Han har skrivit ett kontrakt med Brynäs IF som sträcker sig över två år.

— Jag blev jätteglad när jag hörde att Brynäs var intresserade och det var ingen tvekan att jag ville ta den chansen. Det är en fin och anrik förening och jag har bara hört härliga saker om klubben. Jag har bara positiva vibbar och känslor just nu, säger backen.

Lindelöf inledde sin karriär som center, men skolades inför säsongen 2015/16 om till back. Han var med i laget när Västerås degraderades från hockeyallsvenskan, men han var också en tongivande spelare i laget som tog sig tillbaka upp i seriesystemet.

Den gångna säsongen gjorde han succé med 25 (8+17) poäng och en plus/minus på +19 på 52 grundseriematcher när Västerås slutade trea i hockeyallsvenskan.

— Vi har följt honom hela säsongen. Han har visat på stor potential att kunna bli en riktigt bra SHL-back och det är riktigt spännande att han har skrivit på för oss, säger sportdirektör Andreas Dackell.

— Han har framför allt ett stort spelsinne och bra första passningar. Men han kan också stå upp och är tuff i sitt spel, beskriver Dackell sitt senaste nyförvärv.

22-åringen är redo att lägga ner stort jobb för att göra sig redo inför sin debutsäsong i SHL.

— Jag är väldigt nöjd med den säsong jag hade. Jag fick stort förtroende och det kändes som att jag tog den chansen. Och det är jag väldigt glad över. Målet hela säsongen var att utvecklas som spelare och att ta nästa steg, säger Lindelöf och fortsätter:

— Det blir så klart en omställning eftersom jag har varit i VIK i 18 år, men jag är redo för nya utmaningar och det här känns som rätt steg i min karriär.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist