"Han har haft en bra säsong och hjälpt oss vinna många matcher"
Publicerad: 2017-03-08
Herr
Imorgon är det sista matchen i grundserien borta mot Leksand. Läs #96 Oskar Lindbloms tankar inför klassikermötet

Slutspelet i SHL 16/17 närmar sig med stormsteg och endast en omgång återstår av grundserien. Brynäs IF är redan i praktiken klar för kvartsfinal men den sista matchen är allt annat än betydelselös. Det vankas klassikermöte och match på bortaplan mot Leksands IF. Spelarna i herrlaget fick dagen till ära träna i Gavlerinkens B-hall. Inne i A-hallen pågår nämligen förberedelser med att installera loggor i isen för SM-slutspelet 2017. Vi tog pulsen på #96 Oskar Lindblom inför morgondagens klassikermöte och tankar inför kommande slutspel.

-Det var riktigt skönt att vinna igår mot Karlskrona, vi började lite trevande men vi pumpade på bra och när vi fick 3-1 så kändes det som att vi hade kontroll på matchen. Det var en viktig seger och skönt att vi hittade tillbaka i målskyttet säger Oskar Lindblom.

Morgondagens möte med Leksand blir onekligen en spännande match. Leksand är redan klar jumbo i SHL och ser ut att få möta ärkerivalen Mora i kampen om en SHL-plats nästa säsong, räkna med att de kommer göra allt för att gå in i de mötet med en seger i ryggen. För Brynäs IF handlar morgondagens match dels om att bli femma eller sexa i grundserien men också om att hitta en bra känsla inför kommande slutspel. Oskar Lindblom har dessutom chansen att vinna skytteligan i SHL:s grundserie.

-Vi kan inte bli fyra i serien men vi vill försvara våran femteplats så det är en viktig match imorgon. Att åka och möta Leksand är en av de roligaste bortamatcherna på året, där vill vi alltid vinna! Det kommer säkert bli mycket folk och många av våra fans brukar också vara på plats på läktaren och sprida en grym stämning. Jag vet att jag och Kevin (Clark) ligger i topp i skytteligan inför imorgon men för mig spelar det ingen roll vem som vinner, det vore kul om Kevin tar hem det. Han har haft en bra säsong och hjälpt oss vinna många matcher säger en ödmjuk Oskar Lindblom.

Spelarna i herrlaget har i intervjuer under säsongen poängterat att man fokuserar på en match i taget. Inför den sista omgången görs heller inget undantag även om tankarna på stundande slutspel finns i periferin.

-Allt fokus ligger på att vi vill vinna den här matchen mot Leksand och sedan får vi ett antal dagar på oss att förbereda oss inför slutspel. Vi får möjligheten att fortsätta träna hårt på defensiven och även saker som Powerplay och Boxplay. Det blir alltid viktigt om man ska gå långt i ett slutspel avslutar Oskar Lindblom.

Imorgon kl.10 släpps biljetterna till slutspelet. Följ denna länk och säkra din biljett

Johan Larsson