Wilma Carlsson avslutar karriären
Publicerad: 2019-02-21
Guld i ungdoms-OS, bästa back i Stålbucklan och 108 SDHL-matcher. Trots en imponerande meritlista har Wilma Carlsson beslutat att avsluta karriären. — Det är lite vemodigt men ändå skönt att jag verkligen har bestämt mig, säger hon.

Hon är bara 17 år men har redan hunnit spela seniorhockey i Brynäs i fem säsonger.

Men nu är det slut.

Wilma Carlsson har bestämt sig för att avsluta karriären.

— Jag tog den här säsongen för att känna om jag kunde få tillbaka glädjen till hockeyn. Det har varit roligt men jag känner inte att jag har samma driv och glädje som tidigare, säger hon.

Beskedet kom i söndags, bara timmar efter kvartsfinalförlusten mot Modo när det stod klart att Brynäs säsong var över.

— Jag känner att jag inte har några riktiga mål med hockeyn. Jag vill inte spela någon annanstans än i Brynäs och jag drömmer inte om att spela i landslaget eller så. Jag har spelat här i fem år nu, så jag känner mig lite klar helt enkelt. Det blir att man lägger väldigt mycket tid på något som jag har tappat glädjen lite för, säger Carlsson och fortsätter:

— Det är lite vemodigt men ändå skönt att jag verkligen har bestämt mig. Jag har velat fram och tillbaka men det känns rätt just nu. Samtidigt är det långt kvar till nästa säsong, så vi får se om man kan få tillbaka suget. Men just nu känns det här rätt.

Carlsson — som har Hille/Åbyggeby som moderklubb — kliver ifrån hockeyn med 108 spelade SDHL-matcher och fyra turneringar i Stålbucklan på meritlistan. I Stålbucklan gjorde hon totalt 24 (12+12) poäng på 21 matcher och i sin sista turnering, säsongen 2016/17, tog hon brons och blev utsedd till turneringens bästa back. Hon har dessutom spelat ungdoms-OS där hon tog guld. En minst sagt imponerande meritlista.

— Mitt bästa minne är ungdoms-OS. Det var min dröm just då att få vara med och sen att vi dessutom vann. Det var stort då. Det är det största. Sen har jag varit tvungen att mogna som spelare men också som person mer än andra i min ålder för att kunna passa in i damlaget.

Vi önskar Wilma lycka till i framtiden!

FAKTA — SÅ ÄR KONTRAKTSLÄGET I DAMTRUPPEN JUST NU

Under kontrakt: Erika Grahm, forward — säsongen 19/20

Utgående kontrakt:

Ellen Jonsson, målvakt

Sonja van der Bliek, målvakt

Savannah Newton, back

Georgina Farman, back

Ivana Bilic, back

Caroline Markström, back

Sarah Forster, back

Hilda Törner, back/forward

Fanny Brolin, forward

Jennifer Wakefield, forward

Emelie Cordoba, forward

Cassandra Vilgrain, forward

Kayla Gardner, forward

Hanna Rylander, forward

Andrine Furulund, forward

Matilda af Bjur, forward

Malin Axelsson, forward

Andrea Cordoba, forward

Moa Viklund, forward

Lämnar:

Wilma Carlsson, back — avslutar karriären

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist