Förlust i Vida Arena
Publicerad: 2021-11-04
SHL
Jämn match i Småland slutade med förlust när Växjö vann med 3-1.

Det var en period med mycket kamp och ganska få målchanser som utspelade sig framför de drygt 4000 åskådarna i Vida Arena under den första perioden.

Den andra perioden fortsatte sedan likt den första perioden att präglas av mycket ställningskrig men i denna period skulle vi få se ett mål och detta när Växjö halvvägs in i perioden tog ledningen med 1-0.

I början av den tredje perioden fick vi spela powerplay och då var det ytterst nära att vi hittade ett kvitteringsmål till 1-1 men Rödins stenhårda handledsskott tog i målramen.

Istället för ett kvitteringsmål kunde sedan Växjö utöka till 2-0 när tre minuter återstod av matchen. Vi skulle dock replikera snabbt för bara minuten senare sköt Ölund sitt sjätte mål för säsongen och det var 2-1.

Närmare än så kom vi dock inte och med 37 sekunder kvar att spela fastställde Växjö slutresultatet till 3-1 i tom målbur.

Växjö - Brynäs 3-1 (0-0, 1-0, 2-1)

Första perioden: -

Andra perioden: 1-0 (34.04) Andrew Calof (Ludvig Claesson, Tobias Rieder).

Tredje perioden: 2-0 (56.59) Tobias Rieder (Pontus Holmberg, Ludvig Claesson) 2-1 (58.05) Linus Ölund (Simon Bertilsson). 3-1 (59.23) Ludvig Claesson (utan assist) mål i tom målbur.

Skott: 27-18