• Huvudsponsorer

Med meriter från juniorlandslaget — Emma Forsgren klar för Brynäs

4 juni 2019 11:30
Emma Forsgren, Brynäs IF
Dam

Två säsonger i SDHL och ett U18-VM på meritlistan.

Trots det bara 16 år. Nu är hon klar för tre säsonger i Brynäs IF.

— Jag ser fram emot att utvecklas i en miljö där alla jobbar mot samma mål — att utveckla svensk damhockey, säger Emma Forsgren.


Förra säsongen utvecklades Emma Forsgren till en ledande back för SDE.

Hon krönte året med att spela U18-VM, där hon också fick pris som en av Sveriges tre bästa spelare i turneringen.

Nu har 16-åringen skrivit på för Brynäs.

— Vi har sajnat Emma på tre år och tror att hon kommer bli en stor del av den satsning vi gör. Vi hade ögonen på henne förra säsongen och hon har verkligen imponerat och visat stor mognad trots sin unga ålder, säger sportdirektör Andreas Dackell, och fortsätter:

— Hon är bara 16 år och det är ett stort steg för henne att komma hit med ny skola och att flytta hemifrån. Det visar hur enormt driven och ambitiös hon är. Hon är en ung lovande back med framtiden för sig som vill ta nästa kliv i karriären och det ska hon göra här hos oss i Brynäs.

En av Forsgrens styrkor är hennes flexibilitet, och hon har spelat både som back, forward och center.

— Hon har fått mycket speltid i SDE och nu kommer hon att få ytterligare möjlighet att utvecklas här. Hennes mångsidighet är en styrka, men vi ser henne främst som en skicklig back med bra blick för spelet. Och så klart med mycket utvecklingspotential, säger ”Dacke”.

Säsongen 2017/18 var Forsgren en del av Stockholmslaget som vann Stålbucklan. Hon gjorde flest poäng i laget med tolv (5+7) poäng på åtta matcher.

I SDHL förra säsongen registrerades hon för tre mål och en assist på 33 matcher.

— Brynäs vill jobba mycket med unga svenska spelare och de vill satsa på mig. Det kändes väldigt bra när jag var där på besök. Det kändes som en miljö där jag kommer trivas och utvecklas, säger Forsgren.

Hur blir det att flytta i så ung ålder?

— Det kommer bli både utmanande och väldigt roligt. Det blir spännande att testa på något nytt och jag kommer att få lära mig att ta ett större ansvar utanför isen.

Kontraktet är skrivet på tre år, över säsongen 2021/22.

— Jag vill att laget ska ta kliv och jag vill vara en del av den resan som Brynäs vill göra. Jag ser fram emot att utvecklas som både person och hockeyspelare och det känns jättebra att jag ska få göra det i en miljö där alla jobbar mot samma mål — att utveckla svensk damhockey, säger Forsgren.