• Huvudsponsorer

Så ser prognosen ut för Lukas Kilström

4 februari 2019 16:01
Herr

Sikte på comeback någonstans i mitten av mars. Så ser prognosen ut för Lukas Kilström.


Det var under hemmamatchen mot Rögle den 5 januari som Lukas Kilström åkte på en huvudskada.

Sedan dess har backen varit ur spel.

Och kommer fortsatt vara det ytterligare en tid.

Efter undersökningar av skadan konstaterar Brynäs medicinska team att Kilström kan sikta på comeback först till mitten av mars - där förhoppningsvis ett långt slutspel väntar.

— Mitten av mars är det datumet vi siktar på. Vi kommer att återkomma i frågan när det finns ny information. Tills vidare är det den här statusen som gäller, säger Brynäs fys- och rehabansvarige Magnus Ågren.

Brynäs och sportdirektören Andreas Dackell har agerat förebyggande kring Kilströmsituationen - och förlängde kontraktet med backen Adam Deutsch i lördags.

Gällande Eric Norin så tränar backen i röd väst. Det vill säga att han kör på is - men inte deltar fullt ut eller i matchlika övningar. Rehabiliteringen fortsätter att svara positivt och ambitionen är att kunna spela innan grundserien är klar.

Till sist på backsidan så har både Simon Bertilsson och Victor Söderström stannat hemma från respektive landslagsuppdrag under veckan. Båda har mindre skavanker - men väljer att stanna hemma som en försiktighetsåtgärd för resten av säsongen.