Säker seger i sista grundseriematchen
Publicerad: 2021-02-26
Sista grundseriematchen slutade med en övertygande seger. Slutresultatet i Leksand skrevs till 0-5.

Vi fick en bra start av matchen då Josefin Bouveng satte dit Lara Stalders retur efter 2.47. Just Bouveng hade flertalet bra chanser i den första perioden med bland annat en straff som räddades av Leksandsmålvakten.

0-2 kom efter 14.33 genom Lara Stalder i powerplay, som tog hem både poäng- och skytteligan i SDHL.

Vi hade ett rejält övertag men Leksands målvakt Amanda Johansson stod för några riktigt fina räddningar. I mitten av den andra perioden tog Hanna Thuvik tag i det hela när hon tog sig in i offensiv zon själv och utmanade Leksandsbacken, höll i pucken kyligt och avslutade sedan högt upp.

Med i princip konstant spel i offensiv zon i andra halvan av den andra perioden kom också 0-4. Denisa Krizova höll i pucken ett bra tag innan hon fint spelade in pucken mot Erika Grahm framför mål som bara behövde hålla klubban i isen och sätta dit pucken.

En ganska avslagen och utvisningsdrabbad tredje period bjöd på ett mål. Anna Meixner tog fart och flög förbi Leksandsförsvaret och tryckte upp pucken högt i nät.

0-5 i den sista grundseriematchen och nu laddar vi för slutspelet, som drar igång på måndag.

Leksands IF - Brynäs IF 0-5

Första perioden: 0-1 (02.47) Josefin Bouveng (Lara Stalder), 0-2 (14.33) Lara Stalder.

Andra perioden: 0-3 (30.05) Hanna Thuvik (Emma Murén), 0-4 (34.55) Erika Grahm (Denisa Krizova).

Tredje perioden: 0-5 (54.18) Anna Meixner (Ebba Strandberg, Erika Grahm.

Skott: 18-49