Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Onsdag Ons 29 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Lördag Lör 8 Januari Jan
Tisdag Tis 11 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Fredag Fre 14 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Fredag Fre 21 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Lördag Lör 5 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Fredag Fre 25 Februari Feb

Effektivt Växjö vände och vann

3 februari 2018 18:18
Herr

Med en tredje period som gav tre mål för gästerna försvann poängen för Brynäs.


Det var fart och hård press mot Växjö som skulle ge tre poäng. Och i den första perioden gav Brynäs prov på att man kan spela precis så. Dessutom var det ett mycket enkelt defensivt spel som man praktiserade. Blev Växjö lite för närgångna i Brynäs zon lyfte man helt sonika ut pucken.

Efter drygt åtta minuter kom hemmalagets ledningsmål signerat Johan Alcén. Han var assisterad av Lukas Kilström och Christopher Liljewall. Och när man ser dessa tre namn i målprotokollet handlar det förstås om ett mål där man har kämpat in pucken.

Men Växjö är ett så där obehagligt bra lag som när de hamnar i underläge bara går hårdare framåt. Brynäs stod dock upp bra och i slutet av perioden fick Brynäs dubbla lägen i spel fem mot fyra. En spelform som inte har fungerat vidare bra på sistone. Det blev inget mål i den här gången heller. Men det kom ändå ett 2-1 mål precis då gästerna blev fulltaliga. Juuso Ikonen var målskytt och inför mittenperioden var Brynäs i ledningen.

Juuso Ikonen gjorde äntligen mål igen. Han har varit nära vid flera tillfällen men idag satt pucken i nät.

Jesper Jensen kom inte ut till spel mer efter period ett. Hans centerposition i den första linan övertogs av Jesper Boqvist. Alexander Bjurström, som hade spelat match i B-hallen med Brynäs J20-lag efter lunch, fick ta över Boqvists ytterroll. Något han skötte helt okej.

Efter fyra minuter kom så duellen mellan seriens bästa powerplay-lag, Växjö, och seriens bästa boxplay-lag, Brynäs. Den duellen vann Brynäs.

Ryan Gunderson gör aldrig en svag insats. Och det gjorde han inte denna gången heller. Men någon poäng blev det inte mot Växjö.

På en snabb och effektiv omställning efter åtta minuter kunde lagkapten Jacob Blomqvist öka på till 3-1. Fem minuter senare reducerade gästerna. I slutminuterna av period fick vi återuppleva duellen med Brynäs i boxplay. Det var ett imponerande boxplay-spel för Växjö visade prov på varför laget toppar statistiken över spel i numerärt överläge. Men åter nekade Brynäs Växjö att göra mål.

Det var stökigt och hett på isen. Det var händelserikt och det var en intressant tredje period som väntade.

Den blev inte den roliga period som vi hade hoppats på. Alltför tidigt in i perioden kom kvitteingen och innan matchuret nådde fem minuter låg nästa puck i Brynäs mål. Underläge 3-4 Inte det lättaste läget mot serieledarna. I sist sista powerplay-spel för matchen lyckades sedan gästerna även göra 3-5.

Tommy Sjödin fick se två spelare kliva av matchen. Både Jesper Jensen och Lucas Carlsson tvingades utgå.

Nere i omklädningsrummet var det dystert efter matchen.

-Ja, vad ska man säga. Det är som det är, sade Daniel Mannberg och det sammanfattade rätt bra denna eftermiddag.

Det var en tung förlust särskilt som Brynäs spelade bra och var värda poäng. Men ett effektivt Växjö tog alla poäng med sig hem. För Brynäs är det bara att ladda om. Nästa vecka kommer två matcher. Luleå och HV71 på bortais.

Brynäs IF-Växjö Lakers 3-5 (2-1,1-1,0-3)

Skottstatistik 33-30 (12-10,9-11,12-9)

Utvisningar BIF 6x2 min VLH 6x2 min

Publik 6024

Brynäs mål: 1-0 Johan Alcén assist Lukas Kilström/Christopher Liljewall (8.43) 2-1 Juuso Ikonen assist Lucas Carlsson/Jonathan Granström (15.34) 3-1 Jacob Blomqvist assist Aaron Palushaj/Lucas Carlsson (28.45)