Söndag Sön 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Söndag Sön 6 November Nov
Onsdag Ons 16 November Nov
Fredag Fre 18 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Onsdag Ons 30 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Idag 2 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Söndag Sön 11 December Dec
Tisdag Tis 20 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Tisdag Tis 27 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan

Theo Lindstein skriver seniorkontrakt med Brynäs

22 januari 2022 12:00
Theo Lindstein, Brynäs IF, SHL
SHL

I höstas debuterade han i SHL, en debut som visade vad Theo Lindstein kan på en hockeyis. Efter flera starka insatser har penna satts mot papper och avtalet är påskrivet. Theo Lindstein är en Brynäs-spelare över säsongen 2023/24.


I början av januari fyllde han 17, den Gävle-bördige Lindstein som hunnit med flera säsonger i Brynäs juniorer. Även om de senaste säsongerna varit sönderryckta av pandemin så har utvecklingen fortsatt uppåt och framåt för den unge backen.

– Theo har tagit stora kliv och fortsätter att ta ytterligare kliv i sin utveckling, säger Johan Alcén, sportchef. – Vi ser en stor framtid i Theo och att skriva kontrakt med honom har varit viktigt för oss. Jag är glad över att vi nu har ett kontrakt som gäller den här säsongen och sen två säsonger till.

När vi meddelar detta så är Theo Lindstein noterad för 10 matcher i SHL säsongen 2021/22. Under säsongen har han matchat i både J20 och J18 där han varit en bidragande faktor i flera starka prestationer, bland annat till att J18 fått en stark start på vårserien.

– Jag är glad och tacksam för chansen. Jag känner att jag har fått förtroende i både SHL och mycket speltid även i J20, säger Theo Lindstein. – Jag fokuserar på det jag kan påverka här och nu och ta chansen när jag får den. Jag vill spela så mycket möjligt, i SHL men även i J20. Det viktigaste för mig är att få spela och få mycket istid.

De senaste säsongerna har Lindstein hunnit spela i TV-pucken vid två tillfällen och dessutom varit med på de landslagsläger som kunnat hållas för pojkar födda 2005. Debuten i SHL skedde 23 oktober mot Linköping på bortais. Hemmadebuten i Monitor ERP Arena skedde några dagar senare, 28 oktober även då mot Linköping. Det är dock ingen brådska att ökade på spelminuterna.

– Jag tar det som det kommer, mitt mål är att ta en plats i SHL-laget på sikt och få spela mer och mer framöver, säger Lindstein.

Det många noterade redan när debuten skedde var ett moget spel från en kille som då endast var 16 år gammal.

– Med ett bra spelsinne och bra passningar utstrålar Theo ett lugn på isen. Grymt spännande back som vi ser fram emot att se ännu mer av, säger Johan Alcén.