Bernhard Starkbaum stannar i Brynäs IF
Publicerad: 2014-02-25

På tisdagen blev det klart att den Österrikiske OS-målvakten Bernhard Starkbaum stannar i Brynäs IF.

Brynäs IF och Bernhard Starkbaum har kommit överens om en förlängning av målvaktens kontrakt på två år.
– Det känns väldigt bra att vi nu har kommit överens om en förlängning med Bernhard, säger Brynäs sportchef Micke Sundlöv. Vi trivs med honom, och han trivs med oss. Han har varit hos oss sedan november, och visat att han är en toppmålvakt i SHL. Beslutet var enkelt för oss, vi ville hitta en lösning så att han kunde fortsätta hos oss, och vi är glada att vi gjort det.

Bernhard Starkbaum (186/89) är född 1986 i Wien, och har sin hockeyfostran i Wiener Eislöwen där han var till och med säsongen 05/06. Säsongen efter fortsatte han sin hockeykarriär i Villacher SV innan han inför säsongen 12/13 lämnade Österrike för spel i Sverige och Modo. Där blev han förra säsongen en av seriens bästa målvakter med en räddningsprocent med 93,33% i grundserien. Under hela sin karriär har han också funnits med i det Österrikiska landslaget, både på junior- och seniornivå, och nu senast representerade han Österrike i OS i Sotji.

Den österrikiske målvakten kom till Brynäs IF i november för att förstärka målvaktssidan. Den här säsongen har han gjort totalt 15 matcher i Brynäs IF med en nuvarande räddningsprocent på 93,09%
- Jag vill stanna i Brynäs IF eftersom jag trivs så bra i laget, och både jag och familjen trivs i Gävle, säger Bernhard Starkbaum. Det viktigaste för mig är lagets framgång, och jag vill verkligen bidra med vad jag kan och kämpa hårt för att laget ska vinna varje kväll.

Brynäs IF