Brynäs förstärker kommunikationsavdelningen – rekryterar från Mittmedia
Publicerad: 2018-11-26
Brynäs
Brynäs IF utökar kommunikationsavdelningen. Martin Löf Nyqvist, 28, ansluter från Mittmedias redaktion i Gävle.

Brynäs har under hösten sökt efter en ersättare till förra årets tjänst som sportreporter.

Nu är rekryteringen klar.

28-årige Martin Löf Nyqvist tillträder en heltidstjänst som kommunikatör i föreningen.

**Martin har tidigare **arbetat som sportjournalist på Upsala Nya Tidning och inom Mittmedias koncern. Han har under det senaste året tillhört Mittmedias redaktion i Gävle och bevakat just Brynäs för Gefle Dagblad och Arbetarbladet.

-Vi har redan från i somras diskuterat den bästa möjliga lösningen för Brynäs IF utifrån den sportreporter-tjänst som funnits tidigare inom klubben. Vi var tidigt överens om att vi ville utveckla den rollen och hur den skulle se ut – sedan har det varit en process att därifrån hitta en person som matchar de egenskaper vi sökt, säger Brynäs IF:s vikarierande kommunikationschef Kevin Johansson.

Och fortsätter:

-Med Martin känner vi att vi har hittat helt rätt. Med sin bakgrund som hockeyreporter har han en naturlig kompetens och förståelse för vilken typ av kommunikation Brynäs olika intressenter vill ha. Han är en driven person och van vid att kommunicera både via text, foto och rörligt material. Han kommer bli en förstärkning för organisationen och alla som tar del av Brynäs kommunikation.

Martin inleder sin nya tjänst med start i dag, måndagen den 26 november.

-Det känns otroligt roligt att bli en del av Brynäs IF. Föreningen har ett av Sportsveriges starkaste varumärken och att få representera en så stor klubb som Brynäs är superhäftigt. Ett nyckelord för mig som kommunikatör är transparens och jag hoppas kunna bidra med att ge alla Brynässupportrar en inblick i vad vi jobbar med i föreningen. Vi ses i Gavlerinken!

Produktionsansvarig Victor Claesson