Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Onsdag Ons 29 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Lördag Lör 8 Januari Jan
Tisdag Tis 11 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Fredag Fre 14 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Fredag Fre 21 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Lördag Lör 5 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Fredag Fre 25 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb
Måndag Mån 28 Februari Feb
Tisdag Tis 1 Mars Mar
Onsdag Ons 2 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar

John Nyberg ansluter till Brynäs IF – skriver kontrakt över 2021/22

10 juni 2020 13:00
Herr

John Nyberg är klar för Brynäs IF.

Backen har skrivit på ett tvåårskontrakt över säsongen 2021/22.

— Jag är supertaggad på att komma upp och träffa alla och ser fram emot nästa säsong sjukt mycket, säger 23-åringen.


Säsongen 2017/18 var John Nyberg assisterande lagkapten i Frölunda, gjorde en stark säsong och fick dessutom testa på spel i Tre Kronor. När säsongen tog slut åkte han över för spel i AHL med Texas Stars, farmarlaget till NHL-klubben Dallas Stars som valde Nyberg i sjätte rundan av NHL-draften 2014.

Efter två säsonger i Nordamerika, där han förutom Texas Stars även spelat för Wilkes-Barre/Scranton Penguins vänder han nu hem till Sverige igen.

Han har skrivit på för två år i Brynäs IF.

— Det ska bli grymt roligt. Det känns väldigt bra och jag har haft en bra dialog med både Sundlöv (Michael, herransvarig) och Peter (Andersson, huvudtränare). Jag är supertaggad på att komma upp och träffa alla och ser fram emot nästa säsong sjukt mycket, säger Nyberg.

I vintras bytte Dallas Stars rättigheterna för Nyberg till Pittsburgh Penguins. Redan då fanns en tanke om att komma hem till Sverige igen.

— Vi har försökt få hit honom sen i december när vi först hörde att han kanske ville komma hem till Sverige igen. Sen blev han trejdad där borta och blev kvar i USA. Och nu efter säsongen när han bestämde sig för att komma hem så ville vi ha hit honom igen. Vår nya tränarkonstellation med Peter i spetsen gillar vad de ser i John och har också velat ha hit honom, så nu är vi glada för att han gör just det, säger Sundlöv.

— Det var upp och ned där borta. Vissa stunder var jättebra och vissa mindre bra. Därför ska det bli grymt spännande att få en nystart i Brynäs och jag tror på det här, säger Nyberg.

I AHL fick Nyberg främst en defensiv roll men i Brynäs kommer han få chansen att ta ett större offensivt ansvar.

— Han kommer att få chansen att ta en offensiv roll hos oss och det är upp till honom att ta den. Det finns en offensiv uppsida hos John och tidigare har han gjort en del poäng i SHL trots att han inte spelat powerplay. Det känns jättebra att få hit honom, säger Sundlöv.

— Jag skulle beskriva mig själv som en tvåvägsback som tar det defensiva i första hand men som gillar att hänga med upp i anfallen och skapa så mycket jag kan framåt när det ges läge. Men jag vill utvecklas mer och känner mig inte färdigutvecklad på något plan, säger Nyberg.

Avtalet med Nyberg innebär att Brynäs nu har åtta backar under kontrakt i SHL-truppen. Men det innebär inte att dörren är stängd till Simon Bertilsson som Sundlöv fortsatt har en kontinuerlig dialog med.

— Vi har fortsatt kontakt men har ännu inte fått något svar där. Vi vill ha hit John för att säkra upp om Bertilsson inte kommer. Och om det skulle bli så att han kommer så betyder det bara att vi har en ännu starkare backsida. Så inga dörrar är stängda för ”Berra”, säger Sundlöv.