Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Onsdag Ons 31 Mars Mar
Torsdag Tor 1 April Apr
Lördag Lör 3 April Apr
Tisdag Tis 6 April Apr
Fredag Fre 9 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Söndag Sön 18 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Idag 17 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Onsdag Ons 22 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Fredag Fre 24 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Onsdag Ons 29 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt

John Nyberg ansluter till Brynäs IF – skriver kontrakt över 2021/22

10 juni 2020 13:00
Herr

John Nyberg är klar för Brynäs IF.

Backen har skrivit på ett tvåårskontrakt över säsongen 2021/22.

— Jag är supertaggad på att komma upp och träffa alla och ser fram emot nästa säsong sjukt mycket, säger 23-åringen.


Säsongen 2017/18 var John Nyberg assisterande lagkapten i Frölunda, gjorde en stark säsong och fick dessutom testa på spel i Tre Kronor. När säsongen tog slut åkte han över för spel i AHL med Texas Stars, farmarlaget till NHL-klubben Dallas Stars som valde Nyberg i sjätte rundan av NHL-draften 2014.

Efter två säsonger i Nordamerika, där han förutom Texas Stars även spelat för Wilkes-Barre/Scranton Penguins vänder han nu hem till Sverige igen.

Han har skrivit på för två år i Brynäs IF.

— Det ska bli grymt roligt. Det känns väldigt bra och jag har haft en bra dialog med både Sundlöv (Michael, herransvarig) och Peter (Andersson, huvudtränare). Jag är supertaggad på att komma upp och träffa alla och ser fram emot nästa säsong sjukt mycket, säger Nyberg.

I vintras bytte Dallas Stars rättigheterna för Nyberg till Pittsburgh Penguins. Redan då fanns en tanke om att komma hem till Sverige igen.

— Vi har försökt få hit honom sen i december när vi först hörde att han kanske ville komma hem till Sverige igen. Sen blev han trejdad där borta och blev kvar i USA. Och nu efter säsongen när han bestämde sig för att komma hem så ville vi ha hit honom igen. Vår nya tränarkonstellation med Peter i spetsen gillar vad de ser i John och har också velat ha hit honom, så nu är vi glada för att han gör just det, säger Sundlöv.

— Det var upp och ned där borta. Vissa stunder var jättebra och vissa mindre bra. Därför ska det bli grymt spännande att få en nystart i Brynäs och jag tror på det här, säger Nyberg.

I AHL fick Nyberg främst en defensiv roll men i Brynäs kommer han få chansen att ta ett större offensivt ansvar.

— Han kommer att få chansen att ta en offensiv roll hos oss och det är upp till honom att ta den. Det finns en offensiv uppsida hos John och tidigare har han gjort en del poäng i SHL trots att han inte spelat powerplay. Det känns jättebra att få hit honom, säger Sundlöv.

— Jag skulle beskriva mig själv som en tvåvägsback som tar det defensiva i första hand men som gillar att hänga med upp i anfallen och skapa så mycket jag kan framåt när det ges läge. Men jag vill utvecklas mer och känner mig inte färdigutvecklad på något plan, säger Nyberg.

Avtalet med Nyberg innebär att Brynäs nu har åtta backar under kontrakt i SHL-truppen. Men det innebär inte att dörren är stängd till Simon Bertilsson som Sundlöv fortsatt har en kontinuerlig dialog med.

— Vi har fortsatt kontakt men har ännu inte fått något svar där. Vi vill ha hit John för att säkra upp om Bertilsson inte kommer. Och om det skulle bli så att han kommer så betyder det bara att vi har en ännu starkare backsida. Så inga dörrar är stängda för ”Berra”, säger Sundlöv.