• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Söndag Sön 21 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Onsdag Ons 31 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Idag 17 November Nov
Söndag Sön 18 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov
Fredag Fre 23 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Onsdag Ons 28 November Nov
Torsdag Tor 29 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Söndag Sön 2 December Dec
Onsdag Ons 5 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec

Nu får det vara nog - Hjärna en tackling men inte mot huvudet!

1 september 2016 15:50

Det ökade antalet huvudtacklingar och fler skador bland spelare är ett stort problem för svensk ishockey. Fler spelare drabbas av hjärnskakningar, många får bestående men och tvingas i värsta fall att sluta helt med ishockey.


Mängden huvudtacklingar och dess följder är något som tar fokus från vår idrott. Mycket negativt riktas mot sporten ishockey och debatten handlar om skador istället för det sportsliga. Det skrämmer både barn och vuxna, och i förlängningen leder det till att föräldrar inte vågar låta sina barn spela ishockey. Det är en negativ trend som vi vill bryta. För att det fortsatt ska finnas en bra bredd i Sverige måste barn våga spela.

Det handlar självklart också om vår egen säkerhet. Att vi som spelar ishockey måste ta ansvar mot varandra och visa varandra respekt på planen. Att tacklas är en del av vår sport, men vi kan spela tufft och tacklas utan att köra över varandra på isen. Vi kan spela hårt, men med schyssta metoder.

Trots hårdare straff så fortsätter antalet huvudtacklingar att öka inom sporten för varje säsong. Vi som spelar på elitnivå måste ta vårt ansvar, och sätta stopp för detta! Därför vill vi nu göra en markering och visa att inom Brynäs IF så har vi nolltolerans mot huvudtacklingar. Vi ska alla vara med och jobba för att huvudtacklingar ska försvinna från den idrott som vi alla sätter högst.

Skulle någon av oss ändå bli dömd för en huvudtackling så kommer vi att, förutom att ta vårt straff och betala våra böter, också att skänka 5 000 kronor från vår lagkassa till en fond som hjälper spelare som blivit skadade vid en huvudtackling, eller tvingats att sluta på grund av sin skada.

Vi hoppas att fler lag ska göra som vi, och uppmanar därför andra lag i Sverige att göra samma sak: Att införa nolltolerans mot huvudtacklingar och på så sätt vara med och bidra till att de försvinner från vår sport.

Spelare och ledare i Brynäs IF:s A-la