Tisdag Tis 16 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Onsdag Ons 31 Mars Mar
Torsdag Tor 1 April Apr
Lördag Lör 3 April Apr
Tisdag Tis 6 April Apr
Fredag Fre 9 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Söndag Sön 18 April Apr

Nu får det vara nog - Hjärna en tackling men inte mot huvudet!

1 september 2016 15:50

Det ökade antalet huvudtacklingar och fler skador bland spelare är ett stort problem för svensk ishockey. Fler spelare drabbas av hjärnskakningar, många får bestående men och tvingas i värsta fall att sluta helt med ishockey.


Mängden huvudtacklingar och dess följder är något som tar fokus från vår idrott. Mycket negativt riktas mot sporten ishockey och debatten handlar om skador istället för det sportsliga. Det skrämmer både barn och vuxna, och i förlängningen leder det till att föräldrar inte vågar låta sina barn spela ishockey. Det är en negativ trend som vi vill bryta. För att det fortsatt ska finnas en bra bredd i Sverige måste barn våga spela.

Det handlar självklart också om vår egen säkerhet. Att vi som spelar ishockey måste ta ansvar mot varandra och visa varandra respekt på planen. Att tacklas är en del av vår sport, men vi kan spela tufft och tacklas utan att köra över varandra på isen. Vi kan spela hårt, men med schyssta metoder.

Trots hårdare straff så fortsätter antalet huvudtacklingar att öka inom sporten för varje säsong. Vi som spelar på elitnivå måste ta vårt ansvar, och sätta stopp för detta! Därför vill vi nu göra en markering och visa att inom Brynäs IF så har vi nolltolerans mot huvudtacklingar. Vi ska alla vara med och jobba för att huvudtacklingar ska försvinna från den idrott som vi alla sätter högst.

Skulle någon av oss ändå bli dömd för en huvudtackling så kommer vi att, förutom att ta vårt straff och betala våra böter, också att skänka 5 000 kronor från vår lagkassa till en fond som hjälper spelare som blivit skadade vid en huvudtackling, eller tvingats att sluta på grund av sin skada.

Vi hoppas att fler lag ska göra som vi, och uppmanar därför andra lag i Sverige att göra samma sak: Att införa nolltolerans mot huvudtacklingar och på så sätt vara med och bidra till att de försvinner från vår sport.

Spelare och ledare i Brynäs IF:s A-la