Duo tillträder som klubbdirektörer när Brynäs tar nästa steg mot en vinnande hockeykultur
Publicerad: 2021-05-17
Brynäs
Duon Jennie Brobeck och Gunnar Ekman tillträder idag som tillförordnade klubbdirektörer i Brynäs IF.

Efter en noggrann genomlysning av klubbens verksamhet och organisationsstruktur har Brynäs IF kommit fram till en ambitiös och tydlig handlingsplan för fortsatt arbete med fokus på områden som ledarskap, kommunikation, ordning och reda. Arbetet har drivits av organisations- och ledarskapskonsultföretaget River Jump.

Jennie Brobeck och Gunnar Ekman på River Jump har tillsammans lång erfarenhet av det Brynäs nu behöver. Från och med idag, 17 maj, tillträder duon som tillförordnande klubbdirektörer till dess att en ny klubbdirektör är på plats. Duon har fullt mandat att genomföra handlingsplanen som tagits fram inom samtliga delar av föreningen och parallellt med klubbens förändringsarbete pågår rekryteringen av en ny klubbdirektör.

En viktig del i förändringsarbetet rör självklart sporten, där vi den gångna säsongen kvalade oss kvar i SHL och tog SM-silver i SDHL. Vi står på herrsidan inför stora rekryteringar på positioner som sportchef och huvudtränare och i det arbetet kommer Josef Boumedienne, som ledde SHL-laget i kvalspelet, att agera som rådgivare i de sportsliga frågorna och rekryteringarna under våren och sommaren.

Ett prioriterat område är att säkerställa en långsiktig, hållbar kultur. Genom att ta ett omtag av vår värdegrund ska klubben säkerställa att alla i föreningen tar ansvar för att tillsammans skapa de bästa förutsättningarna för varje individ att utvecklas och få sina behov tillgodosedda i en inkluderande och värderingsstyrd arbetsmiljö.

¬– Vi ska arbeta för att säkra framtidens ”Hockeyfabrik” och återbygga Brynäs efter denna turbulenta tid. Vi behöver etablera en trovärdighet och ett förtroende för klubben i stort gentemot våra supportrar. Gemensamt ska vi bygga en nytänkande förening med en hållbar och utvecklande kultur för individer både på och utanför isen, säger Per-Johan Johansson, styrelseledamot i Brynäs IF.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist