Sista Snacket
Publicerad: 2018-03-18
Herr
Då är det dags att kliva på kvartsfinaltåget. Minst fyra högst sju stopp blir det på resan mot semifinal. Växjö, de suveräna seriesegrarna, väntar nere i södra Småland.

På eftermiddagen avgörs den första kvartsfinalen och Brynäs startade dagen vid sjutiden på morgonen i Gavlerinken. Hockeytrunkarna packades och lastades på den väntande bussen inför resan till flyget på Arlanda.

-Det är dags för mig att göra mål på dem igen, sade Samuel Asklöf som blev Brynäs första målskytt denna säsong genom ett mål mot just Växjö i den första omgången av serien.

Samuel och övriga spelare är ivriga att komma igång. Det är bara ett par dagar sedan matchen mot Luleå men något som pekar på att man vill ta det lugnt och få lite vila under några dagar finns inte.

{!A}

Tidigt på söndagsmorgonen klev laget på bussen utanför Gavlerinken. Stämningen var god och det var ett glatt gäng som reste iväg med siktet inställt på seger.

-Det kommer att bli riktigt roligt att möta Växjö. Ett väldigt bra lag så det är bara att gå in och köra. Åker vi mycket skridskor och jobbar hårt så kan vi vinna. Ingenting är omöjligt. Om det blir en lång serie mot dem spelar ingen roll så länge som vi vinner, säger Alexander Bjurström.

{!C}

Alexander lånades ut till Almtuna i mitten av februari. Där blev det sju matcher som gav två mål och en assist. I SHL har det så här långt blivit 23 matcher. Dessutom har Alexander spelat 25 matcher för Brynäs J20 under säsongen. Han återkom till Brynäs inför den avgörande matchen mot Luleå.

-Det är riktigt skönt att vara hemma. När man kommer hem vill man visa att man ska ha en plats. Det är ju här jag vill spela, säger han.

När det är slutspelstider sluter sig tränarna i lagen som musslor och vill inte berätta om eventuella skador och laguppställningar. Det är förståligt eftersom man inte vill ge motståndarna några extra fördelar.

Samma sak gäller Brynäs och Tommy Sjödin. Något bekräftat lag får vi inte. Men vi kan lyfta så mycket på grannlåten att vi kan avslöja att Daniel Mannberg återkommer i spel.

{!B}

-Det ska bli roligt att spela. Jag har tränat på och längtat efter det, säger Daniel.

Linus Ölund avslutade målskyttet i matchen mot Luleå med ett mål i tom kasse. Under matchen visade han åter prov på det där smarta spelet som han står för. Nu tror han på en bra chans i matchserien mot Växjö.

-Det är inte för inte som Växjö vann serien. De har ett bra lag men samtidigt så gick båda matcherna i serien där nere till straffar. Sedan vann vi en av två mot dem hemma. Det blir krig därute för varje centimeter. Det blir något liknande som mot Luleå, säger Ölund.

Matchen startar 15.00. Till den andra kvartsfinalen som spelas på tisdag i Gavlerinken finns biljetter via denna länk:

Klicka här för att köpa biljett till matcher i Gavlerinken >>>

Sportreporter Peter Mansson