• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Tisdag Tis 28 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Idag 19 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

Nytt avtal för Tomi Sallinen — skriver på för två år

10 april 2019 16:30
Herr

Tomi Sallinen stannar i Brynäs IF.

Centern har skrivit på ett tvåårskontrakt.

— Jag vet att supportrarna och alla i och runt Brynäs förväntar sig att vi ska vinna, gå till slutspel och spela bra hockey. Det är bra för det förväntar jag mig också, säger 30-åringen.


Förra säsongen kom Tomi Sallinen till Brynäs mitt under pågående säsong.

Inför nästa säsong får han chansen att vara med från start.

30-åringen har skrivit på ett nytt kontrakt om två år, över säsongen 2020/21.

— Han hade lite skadebekymmer innan han kom hit och det tog ett litet tag innan han fick visa sitt rätta jag. Det gjorde han i slutet av säsongen. Efter han kom hit bara växte och växte han in i Brynäskostymen, säger sportdirektör Andreas Dackell.

Sallinen har spelat tre VM med Finland och har tagit två silver. Utöver finska och svenska ligorna har han även ett förflutet i både KHL och i Schweiz.

Efter att han kom till Brynäs stod han för elva (3+8) poäng på 24 matcher.

— Vi tycker att Tomi i grunden är en riktigt bra hockeyspelare. Han kan verkligen spelet hockey och är en smart spelare. En bra center och duktig tekare med mycket erfarenhet som är trygg att ha i laget. Han vet var han ska vara på isen och han gör andra bättre, säger ”Dacke” och fortsätter:

— Dessutom är han en riktigt bra kille som är omtyckt i omklädningsrummet. Nu kommer han bara växa mer och mer in i vårt nya lagbygge. Han kommer smälta in bra och göra avtryck nästa säsong. Det är en spelare som vi förväntar oss mycket av.

Centern är mycket nöjd över att ha signerat ett nytt avtal med Brynäs.

— Det känns jättebra att jag stannar. Jag pratade med ”Dacke” och ledarstaben om säsongen som var och om framtiden. De vill ha kvar mig och jag ville stanna, så i slutändan var det ett enkelt beslut för mig. Jag var verkligen en del av laget och tyckte om min tid i Gävle.

Förra säsongen blev till stor del spolierad av skador för Sallinen, som just nu befinner sig hemma i Finland. Inför nästa säsong vill han lägga bekymren bakom sig och kunna fokusera på att leverera på isen.

— Det är svårt att byta lag mitt under säsong och ännu mer eftersom jag hade min skada och fick ett långt uppehåll. Det var tufft för mig och jag fick börja med att köra extra fys innan jag kom in i det igen. De sista matcherna var jag i form så det var väldigt synd att vi inte fick fortsätta spela, säger han.

Nu blickar han framåt, och Sallinen ser på nästa säsong med stor tillförsikt.

— Klart man ännu är besviken över att vi missade slutspelet, men jag tror att vi kommer vara starkare nästa säsong. Jag vet att supportrarna och alla i och runt Brynäs förväntar sig att vi ska vinna, gå till slutspel och spela bra hockey. Det är bra för det förväntar jag mig också. Nu ska jag ha en bra sommar, träna ordentligt och vara 100 procent redo inför nästa säsong.