”Vi vill utveckla dialogen med medlemmar, supportrar och publik"
Publicerad: 2018-04-06
Brynäs
Brynäs IF har just avslutat hockeysäsongen 17/18 och nu planeras det för framtiden. Kommunikationschef Elin Lith berättar här om föreningens kommunikationsplaner.

Ännu en hockeysäsong är tillända, Brynäs IFs junior- och representationslag tog sig alla glädjande till slutspel. Brynäs IFs kommunikationsavdelning arbetar för fullt med att förbereda inför kommande hockeysäsong och verksamhetsår.

-Ja, det är extra spännande tider för oss som arbetar på kommunikationsavdelningen. Vi summerar säsongen för respektive lag, tackar av spelare och hälsar nya spelare välkomna inför kommande säsong. Samtidigt kommer vi presentera några förändringar som ska utveckla dialogen med medlemmar, supportrar och publik, berättar Elin Lith kommunikationschef Brynäs IF.

Vad är det för förändringar vi kan vänta oss i kommunikationen?

-Vi inleder försäsongen med en öppen chatt med vår sportchef Stefan Bengtzén, där kan du ställa frågor om allt som rör hela den sportsliga verksamheten. Därefter kommer chattarna fortsätta med flera nyckelpersoner inom föreningen. Inom några dagar kommer vi även börja presentera mer om lagbygget inför kommande säsong för våra representationslag. Dessutom startar vi i början av maj en reportageserie med rörligt material där man kommer kunna följa försäsongen för både dam- och herrlag. Det blir ett nytt roligt sätt att lära känna spelarna, säger Elin Lith.

Brynäs IF kommer också under våren att genomföra en kortare webbundersökning i syfte att utveckla kommunikationen och ta del av vad läsarna har för tankar och idéer för hur föreningen ska kommunicera framöver.

I dagarna gick avtalet ut med föreningens sportreporter Peter Mansson. Som sportreporter ansvarade Mansson för all rapportering från föreningens sportverksamhet genom nyheter och statusuppdateringar från herrlag, damlag, junior och ungdom. Brynäs IF tackar Mansson för hans arbete för föreningen.

Hur kommer rapporteringen kring sporten fungera nu framöver?

-Nu startar vi rekryteringen av en ny tjänst som kommunikatör som kommer förstärka kommunikationsavdelningen och arbeta med störst fokus på just den sportsliga verksamheten. Vi kommer att fortsätta bygga utifrån de delar av kommunikationen som vi ser att läsarna uppskattar mest, men vi kommer också att testa några nya delar som kommer skapa mer transparens och närhet till spelarna.

Brynäs IF startar idag också rekryteringen för ett vikariat för rollen som kommunikationschef, då nuvarande kommunikationschef Elin Lith kommer vara föräldraledig under en period.

Läs mer om och och hur du ansöker tjänsten som kommunikatör här >>>

Läs mer om och hur du ansöker tjänsten som vikarierande kommunikationschef här >>>

Marknad- och eventkoordinator Michaela Lindberg