Joel Kellman lämnar Brynäs IF — skriver NHL-kontrakt
Publicerad: 2019-04-26
Herr
Det blev bara en säsong i Brynäs IF för Joel Kellman. Han är klar för NHL-laget San José Sharks. — Jag är väldigt tacksam över chansen att ha fått spela för Brynäs, säger 24-åringen.

Joel Kellman kom till Brynäs från Karlskrona inför den gångna säsongen.

Och det blev succé direkt.

Mellan Jesper Boqvist och Nicklas Danielsson som center i förstakedjan ledde han laget med 16 mål på 45 matcher. Han kom trea i den interna poängligan med totalt 34 poäng och med åtta mål i powerplay var han näst bäst i hela SHL.

Under säsongen fick han även debutera i Tre Kronor.

— Personligen är jag nöjd med min säsong men självklart önskar jag att vi hade gått till slutspel och tävlat om guldet. Jag är väldigt tacksam över chansen att ha fått spela för Brynäs för jag har trivts väldigt bra i staden, föreningen och i laget, säger Kellman.

Men nu lämnar han alltså Brynäs IF och svensk hockey.

Till nästa säsong korsar han Atlanten och under fredagen presenterades han av NHL-organisationen San Jose Sharks, som i skrivande stund är ett av åtta lag som fortfarande är med och tampas om årets Stanley Cup.

— Det är en dröm som går i uppfyllelse att ha skrivit på ett NHL-kontrakt. Det känns väldigt bra att få chansen hos San Jose som är en bra organisation, säger Kellman.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist