• Huvudsponsorer

Emma Murén förlänger med Brynäs IF – stannar över säsongen 21/22

6 maj 2020 18:40
Emma Murén, Brynäs IF
Dam

Emma Murén hade ett år kvar på sitt kontrakt med Brynäs IF.

Nu har hon förlängt sitt avtal med klubben – och stannar över säsongen 2021/22.

— Brynäs har blivit som mitt andra hem, säger 22-åringen.


Emma Murén spelade för Brynäs säsongen 2016/17.

Efter två år i Linköping kom hon tillbaka inför fjolårssäsongen och skrev ett tvåårsavtal.

Nu har det avtalet förlängts och Muréns nya kontrakt sträcker sig över säsongen 2021/22.

— Det känns väldigt bra att vi redan nu vet att vi får ett år till med henne. Hon har länge haft potential men den här säsongen tog hon flera stora kliv och hennes utvecklingskurva ser väldigt spännande ut, säger Erika Grahm, damansvarig.

Säsongen som gick registrerades Murén – som ursprungligen kommer från Karlstad – för 14 (7+7) poäng i grundserien. I slutspelet gjorde hon ytterligare fyra (2+2) poäng på fem matcher. Hon fick dessutom representera Damkronorna för första gången, där det blev ett mål på tre matcher.

— Hon är en flexibel spelare som visade förra säsongen att hon kan axla många olika roller och ta en plats i olika formationer. Hon tog alltid för sig i den roll hon fick och gjorde jobbet fullt ut. Väldigt roligt för henne att känna på landslagsspel också och jag tror att vi kommer få sen henne en hel del i den dressen framöver, säger Grahm.

Murén själv ser fram emot att spela vidare i Brynäs:

— Brynäs har blivit som mitt andra hem och jag trivs jättebra här. Laget är fantastiskt och runt damsatsningen finns det en trygghet i hela föreningen. Sen tycker jag att flicksatsningen och hockeygymnasiet för tjejer är jättebra. Det visar att Brynäs står för något och det gillar jag, säger hon.

Under Muréns två år i Linköping blev det två raka SM-silver. Nu vill hon nå ännu längre – med Brynäs.

— Jag vill nå det där guldet. Jag känner att det är dags för guld nu och jag vill ta det här i Brynäs under de här två åren. Sen är det också OS om två år. Jag vill utvecklas och satsar för att komma med där, och jag känner att jag får grymma möjligheter för att fortsätta utvecklas i Brynäs.