• Huvudsponsorer

Bäckström: "Får nästan rysningar - ska bli otroligt kul att visa upp bucklan för Gävle"

10 augusti 2018 05:52
svartavita

Han kom hem och spelade inför storpublik i Gavlerinken i går. I morgon skriver Nicklas Bäckström och Christian Djoos ny historia - när de visar upp Stanley Cup-pokalen. -Jag får nästan rysningar i kroppen, säger "Bäckis".


Nicklas Bäckström och Christian Djoos spelade svarta mot vita i går kväll.

Det blev en succéinramning med uppskattningsvis 6 000 personer på läktarna.

Bara det hade varit bra nog för att kalla det en toppvecka.

Men det kommer ännu mer.

Bäckis och Djoos är som bekant färska Stanley Cup-mästare. Och tar med sig pokalen till Gävle under helgen.

I morgon, lördag, är de båda spelarna på plats för att visa upp bucklan i Gavlerinken.

-Det betyder otroligt mycket, nu har vi firat med våra fans i Washington och att få ta med bucklan hem hit till Gävle till alla som vill komma och se den ... jag får nästan rysningar i kroppen. Eftersom jag är uppvuxen Gävle och Valbokille så ska det bli otroligt kul, säger Bäckström i en intervju med Brynäs konferencier Henrik Harrysson.

-En så stor hockeystad som Gävle vet hur SM-bucklan ser ut, men inte Stanley Cup-pokalen. Så det är hemskt kul att vi kan få visa upp den.

Hur var det att spela i går?

-Jättekul förstås. Få se så mycket folk igen. Det har blivit en otrolig succé och roligt för oss också när vi kommer hem på somrarna, att få delta. Så stort tack till Brynäs, säger #19.

Upplägget för Stanley Cup-helgen

Lördag 11 augusti, Gavlerinken. Christian Djoos dag.

Spelare på plats: Christian Djoos, Nicklas Bäckström.

Arrangerande klubb: Brynäs IF.

Plats: Gavlerinken.

Tider: Insläpp i arenan från 09, eventet på isen börjar vid 10.00. Dagen avslutas 13.00.

Information om fotografering: Från cirka 10.45 finns möjlighet att fotograferas med Djoos och ”Bäckis” tillsammans med pokalen. För att ge så många som möjligt chansen att hinna fotograferas fram till 13.00 kommer en dedikerad fotograf finns på plats och ta bilderna. Dessa bilder kommer sedan kostnadsfritt skrivas ut i pappersformat i arenan och så fort som möjligt laddas upp digitalt.

Så fungerar det praktiskt: Pokalen kommer att vara placerad innanför avspärrningar mitt på isen i Gavlerinken.

Övrig information: Gällande autografer spelar både Christian Djoos och Nicklas Bäckström internmatchen svarta mot vita i Gavlerinken torsdagen den 9 augusti och finns tillgängliga för att skriva sina signaturer till alla fanns vid det tillfället.

Kiosker kommer att finnas öppna och har du inte redan gjort det kommer du ha möjlighet att teckna seriekort på plats.

Söndag 12 augusti, NickBack Arena. Nicklas Bäckströms dag.

Spelare på plats: Nicklas Bäckström.

Arrangerande klubb: Valbo HC.

Plats: NickBack Arena.

Tider: Insläpp i arenan från 11.30, eventet på isen börjar 12.00 när Bäckis bär in pokalen på isen. Arenan stänger 15.00.

Information om fotografering: Från 12.45 kommer alla barn och ungdomar ha möjlighet att fotograferas tillsammans med Bäckis och pokalen. För att ge så många som möjligt chansen att hinna fotograferas fram till 13.00 kommer en dedikerad fotograf finns på plats och ta bilderna. Dessa bilder kommer sedan kostnadsfritt skrivas ut i pappersformat i arenan och så fort som möjligt laddas upp digitalt.

Så fungerar det praktiskt: Pokalen kommer att vara placerad innanför avspärrningar mitt på isen i NickBack Arena. På önskemål av Bäckis själv kommer hans tidigare lagkamrater från årgångarna 1986- och 87 finnas med runt bucklan. Och alla barn- och ungdomsspelare kunna vara på isen utanför avspärrningen. Vuxna hänvisas till läktaren.

Övrig information: Då det finns begränsade parkeringsmöjligheter vill Valbo HC uppmana så många som möjligt att promenera, cykla eller ta bussen till arenan. Valbo har tillstånd för 1 200 personer att vistas samtidigt inne i arenan, kom i tid för att försäkra dig om din plats.

Gällande autografer spelar Nicklas Bäckström med Icebreakers mot Valbo den 17 augusti och kommer att skriva sin signatur i samband med det.