Övertidsseger mot Örebro
Publicerad: 2021-11-30
SHL
Stort puckinnehav och stort skottövertag gav tillslut utdelning - seger med 2-1 efter att Scott blivit matchhjälte i förlängningen.

Det var nästan bara vi för hela slanten under den första perioden vilket skotten 14-4 till oss också visade. Trots vårt stora spelövertag så skulle vi dock lämna isen i underläge då Örebro med bara tre sekunder kvar att spela gjorde matchens första mål och vi hade 0-1 på resultattavlan efter första tjugo.

Den andra perioden kom sedan att bli jämnare spel där Örebro ägde mer puck än vad de gjorde i den första. Likt den första perioden vann vi skotten även i denna period där vi framförallt etablerade ett offensivt tryck under slutdelen av perioden. Några mål lyckades vi dock inte göra och det var fortsatt ledning för Örebro även efter två spelade perioder.

I den tredje perioden så skulle vi äntligen få utdelning och detta när vi hade spelat sju minuter då Timashov i powerplay bröt in mot mål och pricksköt sitt första mål i Brynäströjan vilket betydde 1-1.

Några fler mål fick de 5123 åskådarna på plats sedan inte se under ordinarie tid och matchen gick till förlängning.

Under förlängningspelets första minut hade både vi och Örebro chanser att avgöra matchen men respektive lags målvakter stod i vägen. Vi skulle dock få se ett avgörande under förlängningen och detta när Greg Scott rakade in sin egna retur och vi plockade hem bonuspoängen.

Härnäst väntar en tur ner till Ängelholm för bortamatch mot Rögle och till helgen tar vi emot Djurgården hemma i Monitor ERP Arena.