Mikko om två segrar, glädjen i truppen och inför veckans utmaningar
Publicerad: 2021-11-25
SHL
SHL-truppen känner glädje efter två raka segrar och Mikko Manner blickar tillbaka på två starka prestationer. Samtidigt lägger vi de matcherna till handlingarna och laddar för veckans utmaningar, först ut väntar Luleå. – Vi hade en ledig dag efter den långa resan från Malmö, nio timmar i bussen. Alla var glada för visst behöver du segrarna. Killarna har kämpat hårt hela säsongen och resultaten har inte varit som vi vill men nu fick vi också energi från resultattavlan så det var glada ögon idag.

Vändning efter underläge mot Malmö och ett fyra minuter långt anfall, var det en frustration att dominera men inte se fler mål?

– Ja för min skull blir det ”varför blir det inte mål?”. Vi hade ett jätteläge där Eklind skjuter över. Men den där fyra minutaren tar också lite luft ur Malmö som har stora och starka spelare. Sen fortsätter vi med samma rytm i början av tredje. Slutet av andra och början av tredje fick vi den där kvitteringen och hade också läge att göra fler mål. – Men sen i slutet fick Malmö två jättelägen också och vi hade lite tur med stolpe ut och Anton Mylläri gör en riktigt bra blockering. Det var skönt att vinna, jag tycker att vi förtjänade vinsten. Det är små marginaler när du inte producerar när du får lägen.

Nya utmaningar den här veckan, först en flygning till Luleå och sedan snabbt hem igen och ladda för match mot Frölunda hemma i Monitor ERP Arena på lördag.

– Varje vecka är det nya matcher och vi ser på motståndet. Varje gång tycker vi att det är bra lag som väntar. Luleå har vunnit två matcher hemma nu med många mål, de är duktiga vill spela och hålla i pucken i långa anfall. Det är en av favoriterna i serien. – Frölunda är också riktigt bra. Både är bra utmaningar för oss men vi går dit och kan bara kontrollera vårt eget beteende och se hur mycket vi jobbar. Hur hårt går vi i närkamper, när stannar vi tillsammans, vilken intensitet, hur sätter vi oss färdiga att spela? Så vi litar på oss själva och sen får vi se vad som händer.

Luleå - Brynäs

25/11 19.00

Matchen sänds via CMore.

Brynäs - Förlunda

27/11 18.00

Monitor ERP Arena

Köp din biljett här.

Brynäs IF