• Huvudsponsorer

Oscar Birgersson får seniorkontrakt med Brynäs IF

8 maj 2020 14:00
Oscar Birgersson, Brynäs IF
Herr

Den gångna säsongen debuterade han i SHL.

Inför nästa säsong kommer han att ingå i seniortruppen från början.

Oscar Birgersson har skrivit kontrakt med Brynäs IF över säsongen 2020/21.


Säsongen 2018/19 var Oscar Birgersson en av våra poängstarkaste spelare i J20-laget.

Förra säsongen tog han ytterligare kliv och vann den interna poängligan.

Hans framfart gjorde också att han fick chansen i seniortruppen där han gjorde två (1+1) poäng på 14 matcher.

Och nu har han fått ett SHL-kontrakt, som sträcker sig över säsongen 2020/21.

— I begränsad speltid förra säsongen så visade Oscar att han har potential och han har visat tillräckligt mycket för att vi ska ge honom möjligheten att utvecklas till att bli en SHL-spelare. Den möjligheten har han gjort sig förtjänt av, säger herransvarige Michael Sundlöv och fortsätter:

— Det är en spännande och kraftfull spelare som har mycket spel i sig och som är en bra skridskoåkare. En smart spelare som kan spela både center och ytterforward.

Birgerssons moderklubb är Hofors HC och han kom till Brynäs när det var dags för spel i U16, enligt Gästrikemodellen. En Morgondagens Brynäsare som har tagit sig hela vägen till SHL.

— Klart det här känns väldigt speciellt och det känns verkligen häftigt att få vara kvar i Brynäs och att få den här chansen. Det ska bli kul att kliva upp bland de stora grabbarna, säger Birgersson.

— Jag ska göra allt jag kan för att ta den här chansen och göra det bästa av det. Jag ska ge allt och verkligen kriga för att försöka slå mig in i laget.

20-åringens hittills enda SHL-mål kom i segermatchen mot HV71 (6-5) i slutet av februari. Direkt från utvisningsbåset fick han pucken och tog vara på friläget.

— Verkligen kul att få göra första målet. Det kändes som att man kom in i spelet mer och mer mot slutet av säsongen. Jag vågade slappna av och bara köra på ett annat sätt. Och nu ska jag fortsätta att ge allt där ute på isen, säger Birgersson.