Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Onsdag Ons 29 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Lördag Lör 8 Januari Jan
Tisdag Tis 11 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Fredag Fre 14 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Fredag Fre 21 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Lördag Lör 5 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Fredag Fre 25 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb
Måndag Mån 28 Februari Feb
Tisdag Tis 1 Mars Mar
Onsdag Ons 2 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar

Lara Stalder om utmärkelserna under säsongen

13 januari 2022 13:35
Lara Stalder, Brynäs, SDHL
SDHL

För tredje gången av tre möjliga den här säsongen har Lara Stalder blivit utsedd till månadens spelare i SDHL.

Det har varit en coronadrabbad månad med flera uppskjutna matcher och forwarden ser därför framemot att pucken släpps i slutet av veckan med dubbla matcher på hemmaplan.

– Det viktigaste nu är att alla får vara fortsatt friska och därefter komma tillbaka till vårt framgångsrika spel, säger Lara Stalder.


Hon fortsätter att ånga på i poängligan och har i skrivande stund hunnit med att göra 60 poäng på 22 matcher (21+39). När det var dags för SDHL att utse månadens spelare för december månad valde juryn återigen Brynäs poängmaskin – ett pris hon numera är van att ta emot då hon plockat hem utmärkelsen samtliga månader under säsongen.

– Det är självklart en ära att bli utsedd till månadens spelare ännu en gång. Priset visar att juryn gillar det jag gör ute på isen. Jag vill hela tiden vara konsekvent i mitt spel och dominera i varje match. Det känns väldigt bra att vara med och bidra till lagets framgångar, säger Stalder.

Utmärkelsen innebär också att 10 000 kronor doneras av ligans samarbetspartners till förmån för spelarens klubb. Tidigare har Stalder låtit pengarna gå till Brynäs flicklag och denna gång blir det Brynäs jämställdhetsarbete som får sig ett tillskott.

– Ända sedan jag kom till Brynäs har jag hört talas om jämställdhetsarbetet. Nu under januari har vi haft jämställdhetsveckan där redan flera sponsorer varit med och bidragit ekonomiskt. Det känns bra att tillsammans med dem kunna medverka till en sådan bra sak, säger Stalder.

Med anledning av den ökade smittspridningen under januari tvingades såväl Brynäs som SDHL till ett ofrivilligt uppehåll. Både träningar och matcher var inte genomförbara under en kortare period. Laget är nu däremot tillbaka i full träning och hoppas kunna komma tillbaka lika starkt som innan uppehållet.

– Både jag och några andra i laget blev sjuka och vi fick därför ställa in verksamheten helt vilket var tråkigt. Detsamma hände även förra året så det är inte helt främmande för oss. Det viktigaste nu är att alla får vara fortsatt friska och därefter får vi ta det steg för steg i träningar och matcher. Jag hoppas att vi snabbt kan hitta tillbaka till det framgångsrika spel vi haft än så länge under säsongen, säger Stalder.

Under fredagen kommer HV71 på besök till Gävle och under söndagen är det Göteborgs tur när SDHL startar upp igen. Stalder har bra koll på sina motståndare och vet vad som krävs för att kunna inkassera fler trepoängare i poängkolumnen.

– HV71 är en tuff motståndare som vi haft jämna matcher mot under säsongen. Det krävs att vi spelar vårt spel i 60 minuter och presterar på topp. Våra coacher trycker mycket på att vi ska visa rätt attityd och vara det bättre laget. Jag kan inte annat än att hålla med om det, säger Stalder.

– Även mot Göteborg gäller det att vi är konsekventa under hela matchen och inte slappnar av. Speciellt efter ett uppehåll måste man snabbt komma tillbaka till goda vanor. Det är inte siffrorna på resultattavlan som spelar roll utan det är prestationen. Det är viktigt med tanke på att slutspelet börjar närma sig, avslutar Stalder.