• Huvudsponsorer

Samuel Asklöf tvingas ställa in säsongen

6 november 2019 15:45
Herr

Brynäs IF räknar bort forwarden för resten av säsongen.


Följande är ett uttalande av Brynäs IF:s lagläkare, Dr. Cesar Forslund:

Samuel Asklöf har tagits bort från match och isträning resterande del av säsongen på grund av en utvidgad axelutredning och möjligtvis en stundande operation. På grund av sekretesskäl kan jag inte uttala mig vidare”, säger Forslund.

Brynäs IF kommer inte att kommentera skadan mer än så.

Brynäs IF har 17 forwards under kontrakt.

Med beskedet kring Samuel Asklöf kombinerat med utlåningen av Lukas Zetterberg betyder det att SHL-truppen i dag har tretton forwards tillgängliga för spel, med reservation för Jaedon Descheneau på kortsiktig basis.

Asklöf är skadad, Zetterberg utlånad till VIK (resten av säsongen), Marcus Westfält utlånad till Västervik (resten av säsongen) och Samuel Solem utlånad till Karlskrona (tillsvidare).

— Vi har en bred forwardsuppsättning under kontrakt och även med Lukas utlånad och Samuel skadad så har vi tretton forwards tillgängliga när Jaedon är spelklar igen. Samtidigt har vi möjlighet att kalla hem Solem om och när vi önskar. Dessutom har vi en juniorverksamhet med spelare som drömmer om att få komma upp och göra A-lagsdebut för Brynäs IF och inför våra supportrar. Så även om det är oerhört tråkigt med Samuels besked så har vi tillräckligt mycket spelare i organisationen för att kunna hantera det, säger herransvarige Michael Sundlöv.