• Huvudsponsorer

Brynäs IF efter missade slutspelet

6 mars 2020 12:40
Herr

På torsdagskvällen 5 mars försvann den sista, teoretiska, möjligheten att ta oss till slutspel i SHL säsongen 19/20.

På söndag kommer föreningen och klubbdirektören Michael Campese adressera den kraftiga besvikelsen i ett djupare format.


Brynäs IF missar slutspel för andra säsongen i rad. Ett obestridligt faktum – och en lika kraftig besvikelse.

Inför säsongen presenterade föreningen att målsättningen för herrlaget 19/20 var att nå kvartsfinal. Vi kan i dag konstatera att vi misslyckats med att uppfylla den.

Brynäs IF har en massiv supporterskara i Gävle, regionen och över hela Sverige. Vi startade säsongen med ett imponerande supporterfölje på bortais i Scandinavium och har trots mängden av negativa resultat fortsatt haft ett inspirerande stöd både på hemma- och bortaplan.

Brynäs IF har också en stor förmån i form av ett starkt och troget stöd från samtliga våra partners. Trots att resultatraden i SHL:s grundserie över sex säsonger lyder 10, 10, 5, 10, 11 och för närvarande 11 igen har vi haft er med oss även hela den här säsongen.

Samtliga inom Brynäs IF:s organisation är medvetna om att rådande utveckling för föreningens herrlag måste åtgärdas och vändas till en positiv utvecklingskurva. Både kortsiktigt med start nästa säsong, men framför allt över tid.

Lika medveten är ledningen från styrelse till operativ organisation att det är i föreningens största intresse att adressera och kommunicera såväl analysen av årets säsong som vägen framåt. Till samtliga medlemmar, supportrar, fans, partners och övriga intressenter.

Först väntar ytterligare en utsåld hemmamatch under lördagen när vi tar emot Leksands IF i Monitor ERP Arena. Föreningen är varse om den ekonomiska insatsen hos publiken i form av biljettköp och sedan länge planerade resor från både korta och långa distanser — och förbereder därför under fredagen för att göra allt vi kan på isen och genom arrangemanget.

Även om den sportsliga betydelsen raderats tabellmässigt är det fortsatt en tävlingsmatch mot vår största rival där samtliga Brynäsare vill se laget vinna.

Därifrån kommer vi sedan publicera en längre intervju med klubbdirektören Michael Campese under söndagen. Han kommer adressera en mängd frågeställningar som existerar kring Brynäs IF.

I strävan efter att hitta ett kommunikativt forum som ger möjligheten att fördjupa informationen kommer intervjun ske i podcast-format.

Har du frågor du önskar ställa? Varmt välkommen att maila vår kommunikationschef innan klockan 9.30 lördag (då intervjun spelas in): [email protected]

Intervjun kommer att bygga på sex delar:

Reflektion och analys av missat slutspel även 19/20

Vikten av att bryta en kultur – vad betyder och innebär det?

Vikten av nuvarande tränarrekrytering

Vikten av förbättrad spelarrekrytering

Föreningens ekonomi och vad som krävs för att nå målen

Vägen mot nästa säsong