• Huvudsponsorer

Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Söndag Sön 17 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Fredag Fre 29 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Onsdag Ons 4 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Fredag Fre 20 December Dec

Söderström skriver NHL-kontrakt med Arizona: ”Har haft det i beräkningen”

7 juli 2019 21:00
Victor Söderström, NHL, Arizona Coyotes
Herr

Victor Söderström har skrivit på för Arizona Coyotes.

18-åringen kommer i höst försöka ta en ordinarie plats i NHL-laget.

— Det är något vi ska vara stolta över, säger sportdirektör Andreas Dackell.

— Det känns nästan lite overkligt, säger Söderström.


Victor Söderström fick sitt stora genombrott förra säsongen och stod för sju (4+3) poäng på 44 matcher. Han blev dessutom årets Tigerstipendiat och var med i Småkronorna som tog guld vid U18-VM.

I slutet av juni valdes han av Arizona Coyotes som den elfte spelaren totalt i NHL-draften.

Nu har Arizona gett honom ett kontrakt.

— Det är jätteroligt och något vi verkligen ska vara stolta över. Gävle och Brynäs har länge producerat många bra spelare. Vi har en fantastisk juniorverksamhet som är en viktig del i vår organisation, säger Andreas Dackell, sportdirektör.

Söderström kommer att träna med Brynäs när SHL-truppen återsamlas i augusti. I september kommer han att åka över Atlanten och delta vid Arizonas träningsläger för att försöka ta en plats i nästa års NHL-trupp. Tar han inte en plats där finns det en möjlighet att han återvänder till Brynäs nästa säsong.

— Det är klart att vi kommer sakna Victor. Han gjorde en jättebra säsong här förra året för att vara så ung. Det är bara att önska honom lycka till och hoppas det går bra för honom i Arizona. Sen får vi se om han tar en plats där eller om han kommer hem.

I och med Söderströms NHL-kontrakt öppnas en lucka i Brynäs backbesättning.

— Vi visste att Victor skulle gå tidigt i draften och då är det vanligt att spelaren skriver kontrakt där borta direkt. Så vi visste att risken fanns att vi skulle tappa honom. Det är något vi haft med i beräkningen och vi har en plan på plats för hur vi ska fylla luckan efter honom, säger ”Dacke”.

Söderström har Skutskär som moderklubb och har representerat Brynäs på samtliga nivåer sedan han kom hit och började på hockeygymnasium.

— För bara några dagar sen pratade vi om hur fort det har gått. Det var inte så längesen jag var 13 år och spelade med Skutskärs A-lag. Efter U16-året i Brynäs har det gått hur fort som helst. Jag hoppade ju nästan över J20 eftersom jag spelade i SHL förra säsongen, säger 18-åringen.

Och nu får Söderström alltså göra sig redo för nästa steg i karriären, när han skrivit kontrakt med Arizona och direkt ska försöka ta en plats i NHL-laget.

— Det är jäkligt häftigt allt det här. Från att jag blev draftad till att jag nu skriver kontrakt. Det har gått så fort så jag har inte hunnit stanna upp och ta in det riktigt. Det känns nästan lite overkligt, säger Victor och fortsätter:

— Det här är en chans inte många får och det är bara att ta den nu. Det är tuffare och bättre motstånd där borta så nu får jag träna hårt under sommaren och köra allt på campen, sen får man se hur det går.

Hur känns det att lämna Brynäs?

— Det känns lite både och för det är klart att man kommer sakna allt här hemma. Jag känner mig trygg i Gävle och i laget och det är i här man har utvecklats mest som både person och spelare. Jag kommer ha full koll på hur det går för dem och Brynäs kommer alltid vara Brynäs.