Förlust i Karlstad
Publicerad: 2019-03-05
Herr
Säsongens sista kaffekamp resulterade i seger för Färjestad. Brynäs lyckades aldrig vända underläget från den första perioden och matchen slutade 4-1 till värmlänningarna.

Matchens inledande fem minuter var relativt intetsägande. Även om hemmalaget hade ett större puckinnehav kunde ingen av parterna skaka fram några betydande målchanser.

Det något trevande spelet efterföljdes av en period där Färjestad tog över allt mer och ett flertal gånger kunde testa Brynäsmålvakten Joacim Eriksson.

Den formstarke målvakten svarade upp med ett par fina räddningar samt bröt en passning med klubban som annars skulle resulterat i en öppen målbur - men trots målvaktens starka insatser skulle ledningsmålet ändå tillfalla Färjestad när en hemmaspelare kunde raka in en sargretur som Eriksson omöjligen kunde nå.

Tolv minuter in i perioden fick vi chansen att spela i numerärt överläge. Även om vi kunde etablera spelet i Färjestadszonen lyckades vi inte ordna några klara målchanser. I samband med att den utvisade hemmaspelaren återigen släpptes in på isen kunde de också utöka ledningen till 2-0, ett resultat som stod sig perioden ut.

Den andra perioden tog vid där den andra slutade med ett hemmalag som ägde det mesta av spelet.

Färjestad kunde då tidigt öka på till 3-0 i numerärt överläge och uppförsbacken blev än större. Men bara några minuter senare skulle vi på ett ganska märkligt vis erbjudas en väg in i matchen igen.

Då jagade Rudolf Cerveny ikapp en förlupen puck bakom Färjestads mål mål för att sedan slå in en passning i slottet. Istället för att nå sin adress tar pucken på en skridsko och ställer hemmalagets målvakt totalt - vilket innebar ställningen 3-1. Detta var även Tjeckens första mål i SHL.

Efter reduceringsmålet öppnade matchen upp sig och vi fick med ens både mer puckinnehav samt skapade fler målchanser.

Närmast ännu en reducering var Joachim Rohdin som med sina kedjekamrater Johan Alcén och Jacob Blomqvist hade en puck som studsade på Färjestadsmålvaktens axel innan den kunde rensas bort av försvarsspelare.

Brynäs nyfunna energi renderade tyvärr inte i några fler mål i den andra perioden och istället kunde Färjestad se till att gå till pausvila med ställningen 4-1 efter ha överlistat Eriksson ytterligare en gång.

Den sista perioden var händelselös och fortlöpte med väldigt få avblåsningar. Inga fler mål skulle falla och matchen slutade 4-1 till Färjestad.

MATCHFAKTA

Färjestad – Brynäs 4-1 (2–0, 2-1, 0-0)

Första perioden: 1-0 (10.00) Linus Johansson (Joakim Nygård, Daniel Viksten), 2-0 (13.56) Martin Johansson (Carl Jakobsson, Alexander Reichenenberg).

Andra perioden: 3-0 (02.22) Jesper Olofsson (Mikael Wikstrand, Oskar Steen), 3-1 (04.55) Rudolf Cerveny, 4-1 (14.40) Jesse Virtanen (Oskar Steen).