Tre välförtjänta poäng i bortasegern mot Luleå
Publicerad: 2020-02-01
Brynäs vann borta mot Luleå med 5-2.

I den första perioden tog Brynäs ledningen efter bara två minuter när Johanna Olofsson sköt från blå och Emma Murén styrde in till 1-0.

Sånär fyra minuter senare utökade Brynäs sin ledning till 2-0 via Denisa Krizova. Hon assisterades av Maja Nylén-Persson och Katerina Mrazova.

Då tog Luleå en timeout.

Men inför första pausvilan stod det ännu 2-0 till Brynäs.

I den andra perioden startade Brynäs med spel i numerärt underläge - men ingen utdelning kom för Luleå där.

Men när vi drabbades av ännu en utvisning så kom ett reduceringsmål från hemmalaget till 1-2.

11.12 utökade Brynäs sin ledning till 3-1 via Lara Stalder.

Och när Brynäs fick läge i spel fem mot tre så kom ytterligare en utökning - via Michela Cava.

Inför andra periodpaus stod det 1-4 på tavlan till Brynäs.

I den tredje och sista perioden kom en sen reducering för Luleå - till 2-4.

Men Nylén-Persson stängde matchen när hon under minuten senare sköt in 5-2 från offensiv blå - som blev slutresultatet.

Luleå/MSSK-Brynäs 2-5 (0-2, 1-2, 1-1)

Första perioden: 0-1 (2.17) Emma Murén (Johanna Olofsson, Michela Cava), 0-2 (5.46) Denisa Krizova (Maja Nylén-Persson, Katerina Mrazova)

Andra perioden: 1-2 (4.44) Emma Nordin (Michelle Karvinen, Jenni Hiirikoski) spel fem mot fyra, 1-3 (11.12) Lara Stalder (Katerina Mrazova, Denisa Krizova), 1-4 (13.52) Michela Cava (Katerina Mrazova, Lara Stalder) spel fem mot tre

Tredje perioden: 2-4 (16.26) Nicoline Jensen (Linn Peterson, Jenni Hiirikoski) spel fem mot fyra, 2-5 (17.13) Lara Stalder (Katerina Mrazova)

Skott: 8-12, 6–16, 12-5. Totalt: 26-33.