Brynäs förstärker herrlaget — VM-medaljör skriver på
Publicerad: 2018-12-28
Tomi Sallinen är klar för Brynäs. Den finske forwarden har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över resten av säsongen. — Vi är jättenöjda att kunna knyta Tomi till oss, säger sportdirektör Andreas Dackell.

Tomi Sallinen har spelat tre VM med Finland och har samlat ihop två silvermedaljer på de mästerskapen. 29-åringen har tidigare spelat för tre andra svenska lag — senast i Färjestad — och har också spelat i KHL.

— Det är en klok spelare som har mycket spel i sig. Han har spetskvalitéer i spelsinnet, tävlar varje dag och jobbar hårt. En lagspelare som gör allt för att vinna varje kväll och så är han bra på rören, säger Dackell.

Sallinen, som är född i Esbo utanför Helsingfors har under sina sejourer i svensk hockey samlat ihop 72 (28+44) poäng på 109 matcher.

— Han har varit en stabil landslagsman i Finland de senaste åren. Har man gjort tre VM för Finland så har man kvalitéer, säger Dackell och fortsätter:

— Sen är han en grym kille i omklädningsrummet som vill bli bättre hela tiden. Det känns tryggt att veta nu när den grupp som vi har kommit samman så bra. Tomi vet att det är hårt jobb som gör att man lyckas. En ledartyp.

29-åringen — som varit lagkapten i både J18- och J20-VM — ser fram emot att bära Brynäströjan.

— Jag är självklart jätteglad över att få komma till Brynäs. Jag har inte spelet så mycket den här säsongen så jag är hungrig på att dra på mig Brynäströjan, säger Sallinen.

— Jag känner till historian kring Brynäs. De har varit ett svårt lag att möta som spelat fort och tufft när jag varit i Sverige.

Kontraktet sträcker sig säsongen ut.

— Jag hoppas kunna bidra med poäng men framför allt vill jag bara hjälpa laget att vinna. Jag är allround och försöker att hjälpa laget i flera delar, inte bara framåt.

Sallinen kommer att vara spelklar mot Färjestad på söndag.

Varmt välkommen, Tomi!

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist