Förlust i hemmaborgen - så var matchen mot Mora
Publicerad: 2019-01-29
Ett starkt Mora överrumplade Brynäs som föll i Gavlerinken med 4-1.

I den första perioden hade Brynäs en del långa byten. Mora tog vara på det och skapade bra med tryck i offensiv zon.

Brynäs var stundtals rejält tillbakapressade och 11.54 kom utdelningen för det arbetet då Mora gjorde matchens första mål.

Trots ett powerplay och 16 skott på mål lyckades vi inte få in en puck bakom Janne Juvonen som vaktade Morakassen.

Inför den andra perioden gjorde Brynäs ett målvaktsbyte. David Rautio ut, Joacim Eriksson in.

6.49 kvitterade Brynäs till 1-1 via Victor Söderström. Assisterande till målet var Joel Kellman och Nicklas Danielsson.

Brynäs höjde sin nivå spelmässigt efter kvitteringen och det såg riktigt farligt ut i vissa lägen. Men istället var det Mora som i ett kontringsläge sköt in 2-1 när pucken gick in mellan benen på Eriksson.

10.25 fick vi vår första utvisning för matchen och två minuter senare hamnade vi i ett numerärt underläge - igen.

Vi höll undan bra och spelade av båda utvisningarna.

16.49 drog Mora på sig ett lagstraff med för många man på isen, men ingen utdelning för oss i powerplay.

Perioden slutade 1-2 till Mora.

I den tredje och sista perioden jagade Brynäs en kvittering och fick även med sig ett powerplay.

Men Mora fick i sitt boxplay-spel ett kontringsläge och Niki Petti skjöt in 3-1 till gästerna.

Därefter tog Brynäs en timeout och plockade målvakten.

Mora avgjorde då matchen med att skjuta in 4-1 i öppen kasse.

Brynäs–Mora 1-4 (0–1, 1-1, 0-2)

Första perioden: 0-1 (11.54) Kevin Gagné (Ryan Johnston, Alexander Hilmerson)

Andra perioden: 1-1 (6.49) Victor Söderström (Joel Kellman, Nicklas Danielsson), 1-2 (8.23) Spencer Abbott (Mathias Bromé, Michael Haga)

Tredje perioden: 1-3 (16.57) Niki Petti (Alexander Hilmerson) spel fyra mot fem, 1-4 (17.39) Matej Stransky (John Persson, Andrew Rowe) mål i öppen kasse

Skott: 16-10, 11-15, 12-11. Totalt: 39-36.

Publik: 3 669