Seger mot Rögle
Publicerad: 2016-10-18

Brynäs kom tidigt i underläge men lyckades forcera fram en vändning i sista perioden. Daniel Paille blev matchvinnare genom att sätta 4-3 målet.

Brynäs IF - Rögle BK 4-3 (1-2, 1-1, 2-0)

Matchrapport
Kvällens drabbning mot Rögle BK blev mer än man någonsin hade kunnat tänka sig. En match full av händelser som i slutändan ledde till tre nya poäng för Brynäs.

Den första perioden imponerade Brynäs stundvis med snygga uppspel och mycket spel i offensiv zon. Däremot hängde man inte riktigt med i spelvändningarna och Rögle tog ledningen sex minuter in genom Patrick Cehlin. Efter fjorton spelade minuter svarar Brynäs genom Nick Johnson som slår ett snyggt backhandskott rakt upp i krysset. Men trots kvittering och bra spel från hemmalaget kunde Sebastian Wännström, med 17 sekunder kvar av perioden, återigen ge Rögle ledningen med 1-2.

Spelet gick fram och tillbaka efter periodpausen och det var en mer jämn match som utspelade sig. Brynäs åker på en utvisning men lyckas i sitt boxplay göra två riktigt fina uppspel och därtill rensa gång på gång. När Rögle i sin tur senare åker på en utvisning kan Daniel Paille, efter ett skickligt passningsspel framför kassen av bröderna Westerholm, lägga in pucken i öppet mål. Men precis som i den första perioden räcker det inte att kvittera och Rögle kan återigen ta ledningen med 2-3 genom Daniel Widing.

Den tredje och sista perioden inleddes med spel 4 mot 4 efter något hårda tag mellan Kilström och Widing efter den andra periodens slut. Strax efter att lagen blivit fulltaliga kliver Tomas Zaborsky in och smäller in kvitteringen som också blev hans första mål i Brynäströjan. Även här assisterade bröderna Westerholm varav Ponthus kolliderar med en Röglespelare i uppspelet och blir liggande på isen.

Energinivån i hemmalaget steg i höjden efter den olyckliga smällen och ljudnivån i arenan ökade och ökade. Brynäs pressade på Rögle ordentligt som fick svårt att ta sig ur den egna zonen och med mindre än fyra minuter kvar avgör Daniel Paille med sitt 4-3-mål.

Av: Linda Igglund.