Brynäs tålamod gav utdelning - tre poäng mot HV71
Publicerad: 2019-01-12
Dam
Brynäs missade två straffar mot HV71 och gästerna fick ett omtalat mål. Trots att turen låg i HV71s favör så vann Brynäs skickligt nog matchen med 2-1.

Tidigt i matchen - redan 2.26 fick Brynäs en straff.

Jennifer Wakefield tog sig an den men dessvärre rädda Alba Gonzalo som vakta HV-kassen den pucken.

HV71 hade flertal chanser att göra matchens första mål men Sonja Van Der Bliek stod tryggt i målburen.

Den första perioden blev mållös med en skottstatistik på endast 3-4.

7.47 in i den andra perioden kom Brynäs efterlängtade 1-0 mål. Det var Hanna Rylander som stod för det efter en pass av Sarah Forster.

12.49 klingade de till i stolpen bakom Van Der Bliek. HV-lägret protesterade då domarn varken dömde mål eller blåste av. Men efter en diskussion med linjemännen valde han att döma mål åt HV och det var kvitterat i Gavlerinken.

Inte långt därefter visade Brynäs vart skåpet skulle stå och tog ledningen med 2-1 via Emelie Cordoba, framspelad av Cassandra Vilgrain - och en andra assist stod Sarah Forster för.

Brynäs fick i slutskedet av perioden dömt straff - igen. Och som det verkade var turen inte på Brynäs sida trots ledning - då vi dessvärre inte satte den andra straffen heller.

Den tredje perioden blev mållös.

Den andra och mest intensiva perioden blev matchavgörande och Brynäs kammade hem tre poäng och vann matchen med 2-1.

MATCHFAKTA

Brynäs–HV71 2-1 (0–0, 2-1, 0-0)

Första perioden: -

Andra perioden: 1-0 (7.47) Hanna Rylander (Sarah Forster), 1-1 (12.49) Maja Jakobsson (Claudia Kepler), 2-1 (16.21) Emelie Cordoba (Cassandra Vilgrain, Sarah Forster)