Styrkebesked i seriefinalen
Publicerad: 2021-10-10
Imponerande lagspel över 60 minuter - då avslutade vi vår bortaturné på bästa möjliga sätt och bortaslog serieledarna Luleå med 7-3.

I dagens seriefinal så var det hemmalaget Luleå som kom ut starkast och med hjälp av deras två möjligheter i spel fem mot fyra skapade hemmalaget ett flertal bra målchanser. Vi klarade av dessa men likväl skulle hemmalaget göra matchens första mål när Wilma Hjelm sköt 1-0 när vi hade spelat tolv minuter.

Vi skulle dock replikera och detta bara 26 sekunder senare när Maja Nylén-Persson följde med upp i anfallet och rakade in sitt femte mål för säsongen till 1-1.

Bara minuten in i den andra perioden fick vi sedan se en märklig situation där de flesta nog trodde att pucken var blockerad, detta tog Hanna Thuvik fördel av som snappade upp pucken och tryckte in ledningsmålet till 2-1.

Fyra minuter senare skulle vi utöka vår ledning och då fick vi se på hockeygodis när Stalder hittade Bouveng i slottet som inte gjorde några misstag med sitt avslut och vi var i ledning med 3-1.

Med tre minuter kvar att spela av perioden kom också 4-1 och även denna gång var det ett mål av högsta rang vi fick se när Meixner spelade fram Stalder som från snäv vinkel sköt sitt första för dagen.

Innan den andra periodens slut lyckades sedan Luleå få in ett reduceringsmål och vi gick in i den tredje i ledning med 4-2.

Den tredje perioden inleddes med att vi kontrollerade vår ledning där vi höll Luleå på utsidan. Vi skulle alltjämt göra tre mål även i denna period och detta under periodens andra halva där både Thuvik och Nylén-Persson fick bli tvåmålsskyttar och där även Krizova fick bli målskytt vilket skrev slutresultatet till 3-7.

Vi summerar bortaturnén med sex av sex möjliga poäng och blickar framåt mot nästa helg då vi tar emot HV71 och Göteborg hemma i Monitor ERP Arena.

Luleå - Brynäs 3-7 (1-1, 1-3, 1-3)

Första perioden: 1-0 (12.03) Wilma Hjelm (Viivi Vainikka, Wilma Sjölund). 1-1 (12.29) Maja Nylén-Persson (Lara Stalder, Josefin Bouveng).

Andra perioden: 1-2 (21.25) Hanna Thuvik (Lara Stalder). 1-3 (26.22) Josefin Bouveng (Lara Stalder, Anna Meixner). 1-4 (37.18) Lara Stalder (Anna Meixner, Maja Nylén-Persson). 2-4 (38.01) Ronja Savolainen (Josefine Persson).

Tredje perioden: 2-5 (48.41) Hanna Thuvik (Samantha Kolowratova, Jenny Antonsson). 3-5 (56.16) Josefine Persson (Jenni Hiirikoski, Petra Nieminen). 3-6 (56.36) Denisa Krizova (utan assist). 3-7 59.08) Maja Nylén-Persson (Emma Murén, Josefin Bouveng).

Skott: 31-26